woensdag 16 mei 2012

Google te hulp geroepen en leukere dingen.

Vanavond was ik even aan het surfen, het is stil op de mailgroepen.... En min of meer uit nieuwsgierigheid keek ik even op mijn eigen weblog. Daarvoor heb ik icoontje op mijn werkbalk en op het scherm staan. Tot mijn grote verbazing was de dikke grote B van blog ineens veranderd in een icoon van YouTube... maar ik kwam wel op mijn eigen weblog terecht.
Omdat ik meer wilde weten hierover tikte ik op Google Erica's dagboek maar eens in. En op de vele mogelijkheden (er zijn blijkbaar meerdere erica's dagboeken ontstaan de laatste tijd) vond ik daaronder ook een
Erica's dagboek - Showboy.nl www.showboy.be/profielen/blog/Erica
En als je dat gaat onderzoeken kom je op een homo-ontmoetingssite in België terecht.
Ik heb geprobeerd bij Google te klagen, maar kan niet het juiste adres vinden. En omdat ik weet dat Google heel actief is in de weblogs schrijf ik het maar op deze manier op.
Ik heb met die site helemaal niets te maken. Ik ben een oude heterovrouw en onderhoud geen ontmoetingssite voor homo's.
Ik heb geprobeerd die site te laten blokkeren, maar dat lukt ook niet.
Het bovenstaande heb ik dus ook gestuurd naar Google's Vraag en antwoord in de hoop dat ik een antwoord ontvang. Heb wel de mogelijkheid tot rechtstreeks antwoord via email aangeklikt. Ingewikkeld hoor.
Ik heb een paar vrienden ingeschakeld, maar bij het tikken hiervan nog geen antwoorden binnengekregen. Het lijkt dus inderdaad ingewikkeld te zijn.
Ik laat dit maar even rusten en ga gewoon verder met mijn eigen dingen.
Dinsdag was het weer bezoekdag van een goede oude vriend. Nog uit de tijd dat ik een Joods koffie-uurtje runde met een paar medegastvrouwen. Met één van hen heb ik ook nog steeds contact... maar dat koffie-uurtje is al heel wat jaartjes geleden ;-).
J. komt elke twee weken, dat heb ik weleens verteld geloof ik. We kletsen en lunchen samen, kijken een dvdtje, drinken een glaasje...
met de 'medegastvrouw' L. mail ik een paar keer per week...
Vandaag was het woensdag. En ik moet nog steeds een grote pot hebben voor de ene reumaplant. Ook moest ik speciale felicitatiekaarten hebben, om niet te vergeten: ik moet lopen..... Dus met mijn rugzak en mijn boodschappenkarretje weer op naar de Dappermarkt. Dit keer op C.'s aanraden met lijn 14 en vandaar de markt opgegaan. Dan zit ik meteen aan de goede kant. En ja hoor, de kaartenstand stond er en ik heb een aantal mooie kaarten uitgezocht en een praatje gemaakt. In juni beginnen ze met een website: www.yomtovlanu.nl noteer het maar vast als je aparte kaarten, vlaggetjes of ander feestspul wilt hebben. Papieren feestservies of -servetjes... ze hebben alles wat met vieren te maken heeft. Ook kalenders ja. Was leuk ze weer te zien en te spreken nu ik op tijd was.
Verderop heb ik nog een gegrild kippetje meegenomen en bij de plantjesman afrikaantjes tegen de plantenluis.
Gelukkig dat je op de markt nogal vaak moet stilstaan... aan het eind strompelde ik echt met moeite de Febo binnen voor een glas chocolademelk en een kroketje. En daarna met evenveel moeite weer naar de tram. De kaarten heb ik nu, maar de grote bloempot niet. Ik denk dat ik daarvoor naar een tuincentrum moet.....

Het genieten van de markt heeft, behalve dat je er alles wat je nodig hebt kunt kopen, veel te maken met de mensen die je tegenkomt. Alle kleuren en culturen die Amsterdam kent. Alle talen die het spreekt. Vooral als er een beetje zon is kun je daar plezier aan beleven.. Minstens zoveel plezier beleef ik aan de opstootjes van groepjes jonge moeders met hun kindjes in de wandelwagens, of aan de groepjes oude Marokkaanse, Turkse of Surinaamse mannen die heftig staan te praten.... ik versta er geen jota van, maar het kennelijke plezier dat de mensen met elkaar hebben... En met verwondering heb ik vandaag gekeken naar een kennelijk nog niet zo lang in ons land wonende moeder, die haar kleuterzoontje een broodje bal gaf, wat hij niet lustte. Maar zelf zat ze te genieten van een grote bak patatje oorlog, een kaassoufflé en een broodje met iets ondefinieerbaar, en ;-) een grote fles vitaminewater.... En maar tegen zoontje zeggen dat hij niet moest zeuren... althans, zo begreep ik het... want natuurlijk wilde zoontje, die geen broodje bal wilde, wel mee-eten van de patat en de kaassoufflé proeven en wat ze op haar eigen broodje had.. Jaja, heel egoïstisch van haar... maar ik kon er mijn ogen niet vanaf houden.

Vanavond stamppot van rauwe raapsteeltjes gegeten, lekker ja. Voor morgen heb ik nog courgette liggen... En aardbeien......

Morgen Hemelvaartsdag. Vroeger was het een traditie dat er dan reünie was in de Martha Stichting, het kindertehuis waar ik zoveel jaren heb doorgebracht. Dat is niet meer. Het was ook traditie dat het 's morgens stralend weer was. En 's middags koud en regenachtig. Is ook veranderd. ;-)
Morgen maar een dagje thuisblijven, denk ik. Verveling is bij mij niet mogelijk en er is genoeg te doen......