vrijdag 18 juli 2008

Kwestie van koppen maken.

Vandaag vielen me allereerst een paar krantenartikeltjes op Artikeltjes overgenomen van het ANP.

Een krantenkop: Kamer bedankt Marokko voor extra imams.
Tja, dan schiet je toch in de lach?!

Van mij mochten ze komen hoor, maar De Kamer wilde die imams helemaal niet.
Uit het artikeltje maakte ik dus op dat de Kamer ‘nee’ zei tegen het Marokkaanse aanbod van die imams:
Wel, ANP., had de kop dan niet moeten luiden: ‘Neuh Marokko, we hoeven die extra imams niet. Onze Marokkaanse medelanders kunnen het goed af zonder dat hoor.’.
Kamer: Bedankt, maar zegt nee tegen extra imams. Zoiets.

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer verwerpt het aanbod van Marokko om tijdens de ramadan zeven imams naar Nederland te sturen. De Kamerleden hekelen de bemoeizucht van het land.
,,Dat vaderlijke gedrag moet ophouden‘‘, aldus Jeroen Dijsselbloem van de PvdA donderdag. ,,De Marokkaanse gemeenschap in Nederland bepaalt zelf wel welke imams zij aanstellen.‘‘
Volgens coalitiegenoot Madeleine van Toorenburg van het CDA zullen de uitspraken van de imams uit Marokko bovendien moeilijk te controleren zijn omdat zij geen Nederlands spreken.


Het tweede artikeltje had ook al zo’n mooie kop: Minderjarige kinderen veroordeeld.
Tja, ANP, kinderen zijn mijns inziens per definitie minderjarig.
De kop had kunnen luiden: Kinderen veroordeeld tot jeugddetentie en werkstraffen. Was nog veel opvallender geweest ook.
De aanleiding voor het artikeltje was triest genoeg:

DEN HAAG (ANP) - De kinderrechter heeft donderdag zes kinderen tussen de 12 en 15 jaar jeugddetentie en werkstraffen opgelegd. De daders mishandelden stelselmatig een broer en zus van respectievelijk 8 en 11 jaar oud uit Rijswijk. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend.
Daarnaast kregen de minderjarige kinderen voorwaardelijke straffen met een proeftijd van twee jaar opgelegd. De slachtoffers werden vanaf de zomer van vorig jaar geterroriseerd door hun belagers. De kinderen vertelden samen met hun moeder begin dit jaar hoe zij door een groep van in totaal tien kinderen in elkaar werden geslagen, terwijl daar met een mobiele telefoon opnamen van werden gemaakt.
De politie kwam de jonge daders op het spoor door rechercheonderzoek, verklaringen en bewijs op mobiele telefoons en computers. Het OM vond de zaak zo ernstig, dat het besloot om de verdachten voor te geleiden bij de rechter-commissaris. Dit komt zelden voor bij zulke jonge kinderen.
Ook de rechter-commissaris nam de zaak hoog op en besloot de kinderen in bewaring te stellen. De zes kinderen hebben tussen de 11 en 41 dagen in voorarrest gezeten. Vier daders die een kleinere rol hadden bij de mishandelingen, werden eerder al door de kinderrechter gestraft. Het OM liet weten tevreden te zijn over de opgelegde straffen

En het derde artikeltje van ANP Almelo:
Koffer van Officier van Justitie gestolen.

De koffer werd op de parkeerplaats uit de auto gehaald. Buiten de auto neergezet, terwijl de Officier de auto ging openen. Op dat moment werd de koffer gestolen. Eh………?? Ziz iz Almelo, mijnheer de officier, ziz iz not Emsterdem…..

Iemand bracht de koffer later naar het politiebureau, maar werd daar meteen als verdachte vastgehouden.

Is het mogelijk dat de koffer daar alléén stond terwijl de officier inmiddels weggereden was? En die koffer even vergeten was? En de eerlijke vinder die koffer netjes afgegeven heeft op het politiebureau??
De kop had dan eigenlijk moeten luiden:
(In garage achtergelaten) koffer van Officier van Justitie op politiebureau afgegeven.
ALMELO (ANP) - Een officier van justitie uit Almelo is woensdagavond bestolen van zijn afgesloten, beveiligde koffer. Dat gebeurde op de parkeerplaats van het station in Zwolle, meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo donderdag.
De koffer werd donderdag compleet met inhoud naar het politiebureau in Zwolle teruggebracht. De man die dat deed, wordt als verdachte gehoord.
In de koffer zaten documenten die de aanklager mee naar huis had genomen om een zaak voor te bereiden. De officier had de tas naast zijn auto gezet om het voertuig te openen. Op dat moment werd de koffer ontvreemd.
17.07.08 20:28 ANP