zondag 3 augustus 2008

Zo, de zondag is weer voorbij.

En morgen is het dus maandag.
En gaat het leven weer gewoon zijn eigen gang.
Vandaag was toch weer een rustige thuisblijfdag. (nieuw scrabblewoord?). Want er was genoeg te doen nog. Bovendien wilde ik een aantal poststukken maken om op tijd weg te kunnen brengen. Dat moet af en toe ook gebeuren.

Wat het weer betreft is de weersverwachting voor de eerste week van augustus voornamelijk nat, heb ik gezien..
De Belgische weerman vond dat het een typische ‘Belgische Zomer’ was……. Ik zal hem niet tegenspreken, we weten in elk geval nu waar die natte zomers vandaan komen. Niet dan? Ingezonden brieven alsjeblieft naar de Belgische bladen, met protesten dat ze hun natte zomers zelf mogen houden.

En morgen komt mijn Betty weer. Dan wordt mijn huisje weer Spic & Span. Waar is dat spul eigenlijk gebleven? Weet iemand dat?

Het nieuws bracht vandaag weer alleen verschrikking hè… Zoveel doden en gewonden hier en daar en daar… En met elk mens die voortijdig sterft gaat een wereld verloren. Denk maar eens na over wat één mens kan betekenen en voortbrengen en wat de kinderen kunnen betekenen en voortbrengen als ze ouder worden. Misschien ging er vandaag wel een mogelijke redder der mensheid verloren. Of meerdere toekomstige grote geleerden, die nooit tot wasdom zullen komen. Wat doen mensen zichzelf en elkaar toch aan hè…….Zouden ooit de wapenfabrieken en –fabrikanten in de ban gedaan kunnen worden?

Ik heb erover nagedacht dat we hier in Westelijk Europa na 1945 geen oorlog meer gehad hebben. Ja, wel in Servië-Bosnië en alle ellende hebben we vrij dichtbij maar toch redelijk afstandelijk kunnen volgen zonder zelf te moeten lijden.. We hadden heel erg met hen te doen, stuurden onze jongens erheen, wat ook, buiten hun schuld, tot verschrikkingen heeft geleid.
Maar we hoefden niet eens een ‘neutrale’ status aan te nemen, zoals in de oorlog 1914-1918.
Zover ik weet heeft er in europa nog nooit zolang geen oorlog gewoed en is de welvaart daardoor groter dan ze ooit geweest is. Het is het resultaat van EUROPA, zoals het nu functioneert. Met alle tegenstellingen en onaangepastheden van de landen die er deel van uitmaken. Het heeft bewezen oorlogen te kunnen voorkomen. Ja toch? Kom maar met tegen-argumenten.
Oja, ik weet dat de wapenfabrikanten met alle toeleveringsbedrijven en de duizenden die er werk vinden….ik ken die argumenten wel. Maken ze ook de wéreld, i,c, Europa, beter en vreedzamer?

Maar nu ga ik slapen hoor. De oogjes vallen langzaamaan dicht.

En morgen wil ik fit zijn, want dan is het maandag.