donderdag 15 oktober 2009

Het weer gaat veranderen.

Straks gaat het weer opnieuw veranderen en vandaag was dat goed merkbaar in dat oude lijf van me. Moe en lusteloos en slaperig.
Gelukkig dat ik er de oorzaak van weet, dat maakt het minder erg.
De winter begint vroeg dit jaar. De vorst in de ochtend is nog niet merkbaar in mijn stad gelukkig, maar in andere delen van dit land wordt ’s morgens al druk gekrabd om de autoruiten schoon te krijgen.
Het is nog maar half oktober, maar in Oostenrijk en Polen en ook bij Salzburg is al sneeuwoverlast. Dat is vroeg, maar voorspelt nog niets voor de rest van de komende winter. Morgen is het hier guur en nat met een noordelijke wind. Dit meld ik maar uitgebreid voor een lezeres in Nieuw Zeeland. ;-)))) Daar begint nu de lente hè…

Voor deze week heb ik verder niets in de agenda staan, in tegenstelling tot de drukke vorige week. Zaterdag met dochterlief naar het concertgebouw, en vooraf wat eten. Sjostakovitsj en Mozart. Ik verheug me er al op.


Afgezien van een paar gepleegde telefoontjes was het vandaag dus een heel rustige dag. Echt een dag om de laatste loodjes van de verkoudheid weg te werken. En die loodjes zijn inderdaad weg nu. Gisteren weer lopen sjouwen met rugzak en karretje voor de wekelijkse boodschappen, dat was een beetje in de versukkeling geraakt. Het was weer lijden… met al die openliggende straten. Hopelijk is het weer goed en netjes allemaal voor de winter echt invalt. Ook leuker voor al die toeristen die nu verdwalen omdat ze nergens gewoon kunnen doorlopen of rijden. Althans in dit deel van de stad. Het lijkt wel of het 1946, de tijd van de wederopbouw, is.

Verder is er weinig te vertellen. Ik zet dus even een paar vreemde krantenartikeltjes neer.

Had ik al verteld dat, volgens CNN, ANP, de Daiy Telegraph en het Parool President Ahmadinejad van Iran van Joodse afkomst is?
Ondanks zijn voortdurende antisemitische uitspraken ja.
Op een foto van verleden jaar, 2008 dus, van de president, die zelf zijn paspoort toont, is te zien dat hij eerder Sabourjian heette, een Iraans-Joodse naam. Zijn ouders veranderden hun naam toen hij vier jaar oud was.
Natuurlijk wordt dat nu door officiële woordvoerders ontkent.

Een ander bericht uit het Parool vermeldt dat de bemanning van een vliegtuig van Air India onderling slaags was geraakt. Ongelooflijk, maar de cockpit van de airbus, met 100 passagiers aan boord, bleef enige tijd onbemand, terwijl het personeel in het gangpad met elkaar op de vuist ging. Twee piloten en twee andere bemanningsleden zijn geschorst, meldt het ANP.

Een ouder berichtje, ingezonden, maakt het wel bont… Ik ben hier dus niet de ‘ik’…….
De taxi die ons aan het eind van de MIDDAG na bezoek aan vrienden ophaalt blijkt niet geschikt voor het transport van de elektrische rolstoel van mijn vrouw. We kunnen er geen gebruik van maken..
Van het taxibedrijf horen we dat het volgende busje er om half tien in de avond kan zijn. Maar dan is de accu van het beademingsapparaat op de rolstoel leeg, constateer ik met schrik.
Ik bel opnieuw want de situatie kan levensbedreigend worden.

De telefoniste raadpleegt een collega en na enige tijd is het antwoord:

‘We kunnen niets voor u doen.
Uw taxi komt om half tien.
En een fijne avond nog…’

Ik denk dat ik het hier maar bij laat…