maandag 30 mei 2011

Het beloofde onweer is nog steeds niet gekomen.

Het is vreemd weer... ik heb vanavond alles, ook de algemene tuin, goed nat gesproeid... en nu valt er een zacht regentje. Je kunt het eigenlijk nog geen regen noemen, het is meer vallende vochtige lucht, want de tegels in mijn tuintje worden niet eens echt nat.
Het is half duister, windstil, twee fluitende merels zowel in de boom hier vlakbij als in de tuinen verderop. Verder doodstil. Ik zeg mijn tuintje welterusten, pluk de laatste rijpe aardbeien, rol de tuinslang netjes op en ga dan maar weer naar binnen.
Er moeten nog brieven geschreven worden. Meer dan een week geleden kreeg ik een lange lieve brief van een goede oude vriend - ik heb hem nog niet beantwoord. Eigenlijk weet ik ook niet goed wat ik kan schrijven, want op een blogje zit hij niet te wachten en emails kan hij niet lezen. En zelf heb ik bijna verleerd een normale brief te schrijven... want zo gaat dat als je maar lang genoeg met de computer werkt. Dan wordt de stijl van schrijven ook anders. Vaak tegen wil en dank.
Ook naar mensen waar ik veel van houd of die ik minstens erg graag mag.

Laat ik maar overgaan tot de orde van de afgelopen dagen. De zaterdag en de zondag waren rustige dagen, eigenlijk niets over te melden dus. ;-)
Er is dus niets gebeurd vandaag. Behalve dat het Bettydag was en dat ze jarig geweest is en dat ik eindelijk die cadeautjes aan Betty kwijt kon waarvan ze altijd zei dat ik die alleen op haar verjaardag mocht geven... Dus heb ik alles bewaard tot vandaag. ;-) en had ze een grote tas nodig toen ze hier weer vandaan ging. Na mijn kleine huisje brandschoon te hebben achtergelaten. ;-) waarvoor ik altijd heel dankbaar ben.

Ik ben op zoek gegaan naar de oorzaak van dat vreemde optreden van vrouwtje Thieme van de PVDD. Waarom ze zonder ooit van argumentatie te veranderen, zo fel op rituele slacht tegen is, terwijl toch bewezen mag worden geacht dat de 'gewone', zo vreselijk massale slacht, veel wreder is. Zowel voor het leven als voor het sterven van de dieren die we eten als niet vegetariërs. En ik kwam op Wikipedia terecht, weer een acacadabrawoord voor niet-computeraars. Goed, het is een soort wie-is-wie-en-wat-doet-ie... maar dan in de computer. Daar las ik dat zij, een toegewijd Zevendedagsadventist, ervan uitgaat dat Adam en Eva (jawel) vegetariërs waren... Al lezend kwam ik tot de conclusie dat Thieme en haar volgelingen een gewone getuigenispartij zijn met maar één item of onderwerp. Getuigen dat de door haar verdedigde dierenrechten van heden ten dage uitstijgen boven de duizenden jaren oude geboden en riten van gelovigen van een andere 'soort' . En je daar ver boven verheven voelen dus.
Mijn eigen overtuiging is zeer versterkt door mijn onderzoek: zij doet dat m.i. niet uit liefde voor de dieren, maar uit godsdienstige overtuiging en de uit ijdelheid bestaande hoop dat het naar haar vernoemde wetsontwerp tegen de rituele slacht erdoor komt en haar eigen naam 'onsterfelijk' zal maken. Zowel politiek alsook kerkelijk. Mijn protesten, hoe ook verwoord naar de partij, worden met een ritueel antwoord afgedaan... altijd dezelfde bewoordingen. Dat vraagt een andere bestudering en benadering.
Vandaar: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marianne_Thieme
Ik schrijf dit niet uit persoonlijke godsdienstige overtuiging. Die heb ik niet.
Omdat ik vind dat respect voor mensen en menselijke overtuigingen nog altijd gaat boven respect voor dieren. Er wordt zonder enig respect voor mensen gewalst over de eeuwenoude overtuigingen van andere mensen. En ik kan dit niet anders invullen dan ik hierboven deed.
En dat is mijn persoonlijke overtuiging.

Kijk, dat is geen onderwerp waarover je in een vriendschappelijke brief aan een goede oude lieve vriend schrijft. Want daar komt de politiek actieve Erica weer tevoorschijn die hij al zoveel jaren kent. Niks nieuws dus.
Maar, mijn lieve P., zo ben ik nou eenmaal... De ene keer het oude vrouwtje dat de dagelijkse zorg kent om overeind te blijven en dat boodschappen doet met een karretje achter haar aan en een vlotte pet op haar hoofd... Een andere keer maak ik me vreselijk druk om zaken zoals het bovenstaande. Terwijl ik zelf niet eens vlees eet van ritueel geslachte dieren, maar alleen respect eis voor mijn medemensen die anders denken en leven. Zoals ik respect voor mezelf eis. En die ook geef aan anderen.

Poes zit weer haar kopje te poetsen tegen mijn mouw en probeert mijn vingers van het toetsenbord te duwen. Als ik daarover zachtjes tegen haar mopper krijg ik een 'kopje' en een neusje.... maar ze laat zich niet wegjagen. Ik heb respect voor haar, maar moet mijn handen wel vrij zien te krijgen. Dus ik pak haar op en zet haar een eindje verder van me vandaan... voor zolang als het duurt. Duurt het te kort dan pak ik haar nogmaals op en zet haar op de grond, waar ze verontwaardigd en met opgestoken staart het kattenluik opzoekt en haar heil buiten zoekt. ;-) Rustig doen Pika..... je komt zo wel terug.
Inmiddels is het half elf en ik wil nog even tv kijken. Bram M., ik mag het dan wel oneens zijn met zijn pleidooi, ik bewonder hem wel om de manier waarop hij ons leken duidelijk kan maken hoe ons rechtssysteem werkt. ;-)
Dus sluit ik maar weer af...
Inmiddels is het donker. Het regent nu echt zachtjes. Natuurlijk, ik heb immers uitgebreid gesproeid…. ;-))
Maar het beloofde onweer is nog niet gekomen.