dinsdag 15 november 2011

Niet veel bijzonders te melden.

De laatste dagen word ik meermalen per dag gebeld door mevrouw (of meneer) Anonymus. Zo twee of drie keer per dag gaat de telefoon een paar keer over, als ik opneem hoor ik niets en wordt er weer opgelegd. Het schermpje geeft aan dat het om een naamloos privénummer gaat. Het moet zo iemand zijn die ook anoniem en naamloos mijn blogjes leest. Iedereen laat sporen na op internet dus als ik echt zou willen zou ik het nummer kunnen achterhalen, maar die moeite is een dergelijk persoon me niet eens waard. Ik vind dit zo laf en flauw dat ik denk dat die vrouw (of die man) niet eens een kleur krijgt als zij/hij dit leest.
Ze/hij doet maar. Veel plezier hoor. Ik zie er het plezier niet van in. En ik denk dat ik voortaan maar opneem en ook niets zeg. Dan kost het de beller in elk geval gesprekskosten. Nee, ik maak me daar niet druk over, het is niet voor het eerst ook.
En nu over tot de orde van de dag.

Die orde is de laatste dagen wel erg rustig. Thuiszitten ligt me niet zo, (leuke woordspeling ;-) ) maar ik houd nu wel energie over voor dingen waar ik anders niet aan toekom. De boekenkast is weer netjes, om maar wat te noemen. Op het deel na dat gebruikt wordt bij de computer en niet als boekenkast dienst doet. Daar ligt veel papierwerk dat nog uitgezocht moet worden. Mijn rommel is voornamelijk een overdosis papieren.
Maar nu zit ik weer met een nieuwe handicap. Het is niet alleen het linkerbeen dat me dwarszit (foute woordspeling ;-) ), maar ook mijn linkerschouder zegt nu: 'zoek het maar uit ik geef het even op'. Linker schouder en bovenarm doen ook even niet mee. Het lijkt een ontsteking te zijn, maar dat moet de dokter maar uitzoeken.

Ik ben al dagen bezig met proberen via Albert Heijn mijn boodschappen thuis te krijgen. De bestelling waar ik over schreef werd geweigerd omdat het boodschappenlijstje beneden het minimum lag. Ik moest voor minstens 70 euro bestellen, wil het thuisbezorgd worden. Voor een week of drie voor mij.
Zouden andere mensen daar ook zoveel moeite mee hebben? Alle boodschappenlijstjes verdwijnen door een verkeerde knop indrukken, en dan blijk ik niet op de bezorgsite te zitten of ik heb de bestelling niet bevestigd... Of de site is niet bereikbaar, Om kort te gaan, het lukt momenteel niet en ik word er echt iebel van.

Dit schrijvend vat ik opnieuw moed..... Tenslotte ben ik niet zo van de opgeverige...;-)
En ja hoor, om half twaalf had ik het eindelijk voor elkaar. Morgenavond worden mijn boodschappen bezorgd en in de keuken afgeleverd. Ik heb maar voor een paar weken tegelijk besteld, dat scheelt toch in de bezorgkosten ook. ;-)
Alleen die arme jongen van de Daklozenkrant Z krijgt nu zijn wekelijkse cadeautje even niet. Ik gaf hem elke week een zakje met wat fruit, flesje fris of zo, en een lekkertje, als ik de krant betaalde. Nouja, ik hoop maar dat ook dat weer goed komt.
Vanavond keurig op de afgesproken tijd stond de jongen van Albert Heijn dus met de boodschappen voor de deur en hij bracht ze zoals beloofd naar de keuken ook. Het afrekenen per pinautomaat ging discreet. Geen klachten dus. Ik kan het voor de winter zeker aanbevelen als de bezorgdienst bij je in de buurt komt, maar besef wel dat je voor minstens 70 euro moet bestellen. En dat de bezorgkosten kunnen oplopen tot € 7,95...... Hoera, ik heb het teken voor de euro ook weer teruggevonden, hopelijk gaat het mee naar de weblog. Maar terugkomen...misschien kun je met een buur samendoen, dan kun je ook de bezorgkosten delen. En samen onderhandelen over de reclames en de extraatjes zoals nu de zegels voor de disneypunten.

Vanavond maar weer eens Pauw en Witteman gekeken. Het valt me steeds meer op dat dit een echt mannenprogramma geworden is. Er zit weleens een vrouw bij, ik geef het toe. Maar dan nog zijn de hoofdonderwerpen toegewezen aan mannen. Een soort (beetje) veredelde Panorama, dat van familieblad ook een echt mannenblad is geworden. Ik heb het ze geschreven vanavond, want ik vind het toch jammer. Dan ga je Nederland 2 en 3 weer waarderen.
Voor de rest is er weinig te vertellen. Bovendien doet mijn arm pijn. Dus houd ik er maar weer mee op. Het is niet veel bijzonders vanavond, maar dat kan gebeuren.