zondag 19 augustus 2012

Warme zomernachtelijke overpeinzingen


Het is zondagavond, kwart over tien. En ik kan weer gaan zitten De was hangt, de vaat is gedaan, het fruit eindelijk schoongemaakt, geschild, gesneden en zo nodig in de koeling gezet. Vlees of vis even niet met die warmte, maaltijdsoep in de diepvries... ik kan er weer een aantal dagen tegen. Dinsdag komt Albert Heijn boodschappen brengen. Genoeg om nog weer twee weken vooruit te kunnen, want bij Albert moet je altijd voor minstens 70 euro bestellen... Geen bezwaar, het betekent alleen dat je niet elke week boodschappen doet.

Ja, ik heb de knoop maar doorgehakt en ik ga de boodschappen thuis laten bezorgen. Dochterlief heeft toegezegd zo nodig andere boodschapjes te doen en de bakker is vlakbij. Zo voelt het beter en zo IS het ook beter dus. Op dezelfde manier heb ik losgelaten dat ik koste wat kost alles moet laten doen om maar weer 'beter'te worden of ongewild langer te leven.

Eigenlijk zou ik, net als gisteravond, de tuinen, mijn eigen tuintje en die van het hele huis moeten sproeien. De tuinslang ligt buiten nog klaar. Maar de lucht is als vette lauwwarme soep en ik durf amper vijf minuten buiten te zijn. Tegen dat we daaraan lichamelijk en/of geestelijk gewend zijn is het weer voorbij, dat is in dit land wel gebruikelijk tenminste. Dat is een voordeel, vind ik. Ik hoorde dat we voor deze zomer bijna een warmterecord hebben gebroken.
De benauwdheid die dat in de stad brengt vind ik erger dan de warmte zelf........

De televisie staat op 2, Zomergasten....Ben Verwaayen is heel enthousiast en heel onderhoudend en ik ben het v.w.b. de meeste dingen ook met hem eens... Durf te dromen, Durf dwaas te zijn.. zoals hij enthousiast Steve Jobs aankondigde. Jammer dat het niet meer opgaat voor mij. De films die hij uitzocht zijn goed en leerzaam vind ik. De man is werkelijk te genieten. ;-) Van mij mag hij vaker op tv... (al is hij een echte kapitalist ;-) ).omdat hij je aan het denken houdt, ècht nadenken. En je hoeft het niet met hem eens te zijn, het gaat om het zèlf nadenken.

Het filmpje over Steve Jobs vond ik indrukwekkend.... Hij hield een toespraak, zijn beroemdste... de drie verhalen van zijn leven. Ik heb de Nederlandse vertaling van zijn toespraak op de Stanford-Universiteit gezocht: http://foodinspiration14.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/foodinspiration14/assets/foodinspiration14/dd0b_SPEECH%20STEVE%20JOBS%2023_07_09.pdf maar die beroemde toespraak kun je ook op youtube zien. http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA '
Blijf hongerig, blijf dwaas..'.Wij zouden zeggen: Mens durf te leven.... maar dan sterker.

De week was rustig voor me. Alleen Isabelle, de suikerzuster, of mijn suikertante, zoals ik weleens zeg... kwam op bezoek. Je weet wel, bloeddruk opmeten (met de nodige narigheid, het lukte ook niet erg), suiker meten (13,3, nogal hoog dus). Pedicure kreeg een complimentje, mijn voeten waren uitstekend.. Nouja, wat gezwollen, dat wel... Maar het is zomer hè..;-)
Het zijn de onderzoekjes die je ondergaat als je diabetes hebt. Ik ben erg blij dat ze op huisbezoek komt nu.
Dinsdag komt een ander bloed afnemen voor weer eens een groot bloedonderzoek.

De actieve Erica van voor 1995 bestaat niet meer, maar we zijn dan ook 17 jaar verder en ik ben nu 77 jaar.... Ik heb er vrede mee. Ik ben niet 'hongerig' meer. En aan dwaas zijn geen behoefte. Nee, illusies heb ik ook niet meer. Maar echt, het is goed zo. Al is niet iedereen het met me eens ;-)) .....

De verkiezingen komen dichterbij. Ik heb mijn keuze al wel gemaakt ja.
Weet iedereen al wat hij/zij gaat kiezen? Als je dat nog niet weet maak dan een pragmatische keuze, zou ik zeggen.... Welke coalitie wil je in de regering en staan de partijen daarvan er sterk genoeg voor? Zo niet, dan zou ik een keuze maken voor de zwakste partij van die beoogde coalitie. Om zekerder te zijn van de mogelijkheid dat die coalitie er komt. We zijn een democratisch volk en een alleenheerschappij van een partij kan niet in dit land met zijn vele partijen. Dus kies pragmatisch, is mijn advies.
Wij zijn ouderen. Let je ook op of je partij de zorg en de gezondheid, ook voor ouderen belangrijk vindt? Maar ook de vrijheid om zelf over het leven te beslissen?
Er zijn zoveel belangrijke items, dat ik er niet aan begin om alles op te noemen. Als we maar vasthouden dat we niet alleen deel van Europa zijn, maar ook van de wereld. Die we, als het mogelijk zou zijn, als een betere plek moeten nalaten aan onze kinderen.

Inmiddels is het middernacht geweest en 20 augustus.geworden... de zomer ijlt naar de de herfst, de natuur wordt langzaamaan moe...maar het is buiten in mijn tuintje nog steeds 23 graden....