vrijdag 15 mei 2009

Het is al halverwege mei

Het is vrijdagavond en schemerig. Binnen branden al een paar lampen maar de gordijnen zijn nog open, de tuindeuren op een kier. Buiten klinkt nog wat slaperig gekwetter van vogels en een enkele merel zingt hoog in een boom om zijn territorium vast te stellen voor een vogel verderop op de gracht. Ik kijk uit op een groen paradijsje aan de achterkant. En na de fikse regen van vanavond (eindelijk!) staat alles er prachtig bij en geurt de jasmijn overweldigend, ook via de kieren van de tuindeuren naar binnen.

Het was weer een redelijk rustig dagje. Vanmiddag kwam een goede vriend me bezoeken en samen hebben we geluncht. En lekker gekletst. Een dvdtje gekeken en een plaatje beluisterd. Altijd gezellig als Jelle komt.
Ik heb wel vanavond de politie moeten bellen. Toen ik de krant uit de bus ging halen stonden er een paar jongens een stickie te roken, ik kon het binnen ruiken, zo sterk. En ik sprak ze er op aan en vroeg ze ergens anders te gaan roken. Gelukkig waren ze beleefd, en gingen ze het portiek uit.
Eerlijk gezegd vind ik hasj wel lekker ruiken hoor ‘-) maar ik woon hier niet alleen. Maar later stonden ze met een heel stel in het portiek en dan wordt het, als je dat toelaat, al gauw een permanente hangplek. Mijn Buurman probeerde vergeefs ze weg te laten gaan, dus moest ik wat later de politie wel bellen. Ze deden niks kwaads nee, maar hangplek willen we hier niet zijn of worden. Gelukkig zijn ze nu inmiddels verdwenen, de politie zal langsgereden zijn. Of ze hebben ‘gescoord’ en konden daarom vertrekken.

Gisteravond dus naar het ziekenhuis geweest met de was en wat fruit en ben een poos gebleven, heb de was omgeruild en hem lekker het fruit laten eten. Ik wou dat hij een beetje moed kon vatten, er lijkt geen einde te komen aan het lijden. Steeds komen er nieuwe klachten bij.
Ik ging dan ook niet blij naar huis, toen ik bij hem wegging.
Mijn buurman’s nieuwe boek is deze week uitgekomen: ‘Jarig ben je d’rmee!’ Mensen die me kennen weten wie ik bedoel en weten dan ook wat te verwachten… Anderen moeten maar zoeken op google, op titel. ;-) Het zijn grotendeels eerder verschenen verhalen over vrouwen, die hier tesaam gebundeld zijn. Nee, ik kom er niet in voor en prijs me daarover gelukkig. ;-))))) Het enige verhaal dat de bundel niĆ©t in mocht ging een beetje over mij, maar was te positief en paste dus niet in die bundel.

Goed, ik ga de gordijnen nu sluiten, een bakkie troost maken en me voor de tv verschansen.