woensdag 21 september 2011

Algemene Beschouwingen?

De algemene beschouwingen zijn achter de rug en ik heb een deel kunnen volgen. Mijn gevoel achteraf is er een van walging. Pure walging voor de man Wilders. Walging voor die man die zich parlementariër noemt en zich gedraagt als een chiwawa met jeuk. Een klein laf bastaardje op spinnenpootjes dat zijn tanden laat zien, maar als hij goed wordt aangesproken geen woord terugzegt maar dom zit te lachen. Die in een discussie zijn eigen staart achterna zit en niets kan zeggen dat zijn optreden kan verdedigen. Een dodelijk irriterend keffertje, dat voortdurend zijn tanden wil laten zien maar dat eigenlijk een bang hondje is. Zo'n beestje dat een muilkorf nodig heeft. Een mannetje dat zichzelf voortdurend herhaalt in bewoordingen die nooit eerder in een regeringszaal gebezigd zijn. En die opschept dat wat er tot nu behaald is door deze regering zijn werk zou zijn en niet dat van het kabinet. Maar die de partijen, of liever de personen die de partijen vertegenwoordigen, die dit kabinet op noodzakelijke onderdelen verstandig weten te volgen, uitscheldt voor alles waarvoor hij zelf verantwoordelijk is en blijft, omdat hij niet regeert, maar achter dit kabinet aan mag lopen.
Een schande voor Nederland vind ik het dat zo iemand zich volksvertegenwoordiger mag noemen. Het Kabinet kijkt wel uit om hem tegen zich in het harnas te jagen. Hij bijt als je te dichtbij komt. Waar is hij op uit, vraagt de toeschouwer zich af....Wat wil hij bereiken? Mijn wantrouwen is vandaag meer dan 500% gestegen in elk geval.
Ik bewonder de rust waarmee Roemer en Pechtold hem van repliek dienden. Arme Job Cohen, hoeveel bewondering ik ook altijd voor hem heb, hij is te groot en geen partij voor een chiwawa. Hier zou de hondenfluisteraar alleen verlichting kunnen bieden door de roedelleider dit beestje te leren zich te onderwerpen aan de regels van de Kamer.
Wat is de aanvullende waarde van Wilders voor Nederland? Ik ben er nog steeds niet achter. Waar is hij op uit, wat wil hij bereiken? Alleen zijn mede-Kamerleden bespugen en kleineren? Hoopt hij met dit optreden heel Nederland achter zich te krijgen? Ik blijf het vergelijken met vooroorlogse tijden, ik kan niet anders.

Gelukkig is er vandaag meer gebeurd. Vanmorgen ben ik door neef en onvergelijkelijke sysop opgehaald om in Amsterdam-Noord (tegenwoordig een wereldreis voor me ;-) ) bij brillenwinkel Eyes and More te gaan kijken voor een nieuwe bril. Ik trof het. Er is een reclame van twee brillen, onverschillig welke soort, voor één prijs. Dus een gewone bril, multifocaal of niet, met een leesbril of een zonnebril op sterkte. Ik heb twee verschillende monturen uitgezocht, beide met multifocale glazen, de een paarsig de ander rood met zilverachtig. Samen kostten ze 246 euro, waarvan de glazen dus voor 116 euro vergoed worden. Voor de rest van mijn leven heb ik daar genoeg aan. De bediening vond ik uitmuntend, de koffie die we kregen prima.
Achteraf nog een mooie rit gehad, en een broodje met een drankje bij V&D genoten, voor we weer op huis aangingen.
Natuurlijk moest ik na de emailcheck echt eerst een slaapje doen....
Maar de boosheid blijft..... Zijn dit nou de Algemene Beschouwingen over de Miljoenennota van onze Regering? Ik blijf me hevig schamen voor de gehele democratische wereld.