zondag 21 maart 2010

even iets rechtzetten en meer...

Even iets rechtzetten uit de laatste blog. Ik schreef ergens:

‘Het was een zaterdag die ik niet snel zal vergeten. De persontmoeting met vrienden van lang geleden’
Dat is natuurlijk onzin en hoe ik dat kon schrijven weet ik niet. Het was de persoonlijke ontmoeting met die vrienden van lang geleden. Dat was de bedoeling en daarom moet het maar als een slip of the finger beschouwd worden.

Voor de rest was dit een zondag van veel rust. Uitslapen, van het zonnetje genieten, Enne, niet verder vertellen, de vogelhuisjes eindelijk zelf maar opgehangen. Natuurlijk te laag ja. De mannen die het beloofd hadden kwamen toen ‘plotseling’ en vanwege het mooie weer hier, ook naar buiten om die dingen op te hangen ;-))) en reageerden (ja, ja) een beetje beledigd en teleurgesteld dat ik dat zelf maar gedaan had. Er wordt druk gewerkt aan paarvorming en nestelen van de kleine vogels en in onze tuin zijn niet zó veel nestelmogelijkheden. En ik wil de vogeltjes die deze winter zo bij ons gegeten hebben en onderhouden zijn, graag voor de tuin behouden.
Het is heerlijk om, als het nog donker is, te worden wakkergezongen door vader merel. En als je dan goed luistert hoor je heel ver weg een andere vadervogel antwoorden.
Ik heb weleens verteld over een jonge Vlaamse gaai die door een voorganger in dit huis met de hand was grootgebracht. En daarna elk jaar terugkwam en zich meldde. De laatste jaren heb ik echter geen Vlaamse gaaien meer gezien. Hopelijk komen ze nog terug. Ja, ik heb er plezier in.

Verder alleen wat mailtjes beantwoord, een paar telefoontjes gevoerd. En een lange middagdut of liever vroege avonddut gedaan. Vandaar dat ik nog even goed wakker ben. ;-)

Zondag en maandag 4 en 5 april is het de christelijke Pasen……
En de 29ste maart begint Pesach , dat duurt tot 6 april.
Zelf doe ik niets met beide feestdagen. Ach, zoals je met Oud en Nieuw voor oliebollen en/of appelflappen zorgt, zo heb je met Pesach Hollandia matzes in huis, groot of klein… En zelf eet ik die simpel met bruine suiker of met al dan niet geraspte kaas. Voor degenen die meer willen weten over de Joodse Pesach kan ik verwijzen naar een YouTube filmpje dat ik van een mailvriendin ontving: http://www.youtube.com/watch?v=awl1KCo_oZ0 Als je het wilt zien moet je het maar kopiëren en plakken dan maak je geen fouten. Heel leerzaam.

Maar voordien gaan er nog een aantal dagen voorbij zonder feesten. Al vind ik zelf de komst van de lente al een groot feest.