vrijdag 6 juli 2012

VVD-verkiezingsprogramma gelezen..

Nouja, niet helemaal. Ik werd er zo naar van.

Het is raar gesteld in dit land met een democratische partij die 25 miljard wil bezuinigen op kosten van ouderen en zieken.

Dat staat letterlijk in het verkiezingsprogramma: een lastenverlichting van 5 miljard voor de burger (ouden en zieken horen daar kennelijk niet bij) en 3 miljard erbij voor de goede doelen onderwijs en veiligheid, infrastructuur en 'blauw op straat'.
Goede doelen zijn nodig, dat zal ik niet kunnen ontkennen...

Maar al die bezuinigingen en die 5 miljard voor de burger en die 3 miljard voor de 'goede doelen' worden (letterlijk) weggehaald bij de sociale zekerheid (9 miljard) en de zorg (7 miljard), en jawel, ook nog eens 8 miljard op de overige rijksuitgaven.

Wat komt ervoor in de plaats? Meer ruimte voor auto's, meer asfalt dus *, onderdeel van de plannen voor de infrastructuur. De rest van de doelen is nog vaag.... Wat gaat er gebeuren met het opkrikken van het onderwijs en de veiligheid? Wat zijn de plannen voor 'meer blauw op straat'? De wietpas. Die moet er komen. Het gevolg is dat het aantal dealers en dealertjes (vooral) enorm moet toenemen om alle vrije wietgebruikers te bedienen.... Daar is veel politie voor nodig, jawel. Er is geen zinnig denkend mens die de wietpas niét afwijst om die redenen.... zo niet de VVD.

Ik neem de onderstaande regels letterlijk over uit de verkiezingsreclame van de VVD: De VVD wil kritisch kijken naar de samenstelling van basispakket in de zorg.
Individuele risico's moet de burger zelf gaan bekostigen, zoals huishoudelijke hulp. Ook een bezoek aan de huisarts komt onder het eigen risico te vallen. Wat betreft de sociale zekerheid wil de VVD de WSW hervormen, de Wajong beperken tot volledig arbeidsongeschikten en de WW-duur verkorten. (alweer? E.)

De VVD pretendeert dat zij 'alleen de taken uitvoert die echt nodig zijn en een vangnet biedt voor mensen die echt niet kunnen'. Maar wat ze werkelijk doet is mensen die toch al echt niets kunnen het laatste gevoel van veiligheid en zekerheid afnemen dat ze tot nu hadden. De VVD creëert armoede zoals we die sinds de 30 jaren niet meer kenden. Zieken en arbeidslozen mogen verkommeren, want zelfs de huisarts willen ze een eigen risico noemen, en de Werkloosheidswetten, de Arbeidsongeschiktheidswetten en de zorgen voor jong gehandicapten worden, als het aan hen ligt, nog verder gekort ten faveure van de 'infrastructuur' en 'meer blauw op straat'....
Dat laatste is in grote tegenstelling tot de werkelijke plannen. 'Nationale Politie'? De in ontwikkeling zijnde wetgeving daarover is niet alleen een groot rommeltje dat overal rammelt, maar wat gebeurt er dan met alle wijkgerichte projecten? De bekendheid van de wijkagent met de bewoners en visa versa en het wijkgerichte politiebureau? Kan zo'n nationale politie gelijk op gaan met 'meer blauw' op straat dan betekent dat in mijn optie de periode die voorafging aan wat de VVD nu met veel aplomb wil noemen 'De Wederopbouw' van Nederland.
Jaja.... Ik hoop dat het zo duidelijk geminachte gewone volk goed nadenkt en een tegengestelde partij kiest.
Nog één generatie VVD en de naam heeft geen enkele betekenis meer... maar staat voor 'Vereniging van Vrije Dikhuiden'.

Zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
Wat Europa betreft heeft de VVD geen behoefte aan (vage) vergezichten maar wil ook niet naar het verleden, en ook zéker niet naar de toekomst kijken. Behalve als het op bezuinigen en korten aankomt natuurlijk.
En Turkije mag niet meedoen zolang dat land Cyprus niet erkent.......
Eh...Het is waar dat sinds 1983 Zuid Cyprus Grieks en Noord Cyprus Turks is.... En dat de scheiding een drama was en is. Maar wat is de rariteit in die stelling van de VVD? Dat Griekenland Noord Cyprus niét hoeft te erkennen om tot Europa te mogen behoren... Dat we wel miljarden mogen pompen in Griekenland (met mijn goedkeuring hoor), we hebben het land tenslotte zelf leeggezogen... Maar een veel rijker en verwesterd land als Turkije mag géén lid van de Europese Unie worden? De staatsschuld is lager dan die van Nederland. De economische groei van Turkije gaat gestaag door ook al lost Turkije onevenredig snel haar staatsschuld af. Volgens de VVD is de enige reden waarom Turkije niet bij Europa mag spelen dus die helft van Cyprus die niet erkend wordt. Ik kan niet geloven dat de VVD hier van haar geloof in de centen, cq het grote geld afvalt....

* O ja, wat ik nog vergeten was... Een poos geleden werden werkloze mensen gekort op hun uitkering als ze geen werk aannamen dat desnoods heel ver van huis lag. Waarom zou iemand uit Venray geen werk in Enschede kunnen aannemen? Waarom zou iemand uit Flevoland (Almere, Lelystad of Dronten bij voorbeeld) niet in Amsterdam kunnen werken?
De plannen voor nu zijn, of je het gelooft of niet, dat mensen die buiten hun eigen woonplaats werken forensentaks moeten gaan betalen. Boete, belasting, voor het feit dat je naar je werk moet reizen. Het is toch niet te geloven.

woensdag 4 juli 2012

Het is weer over....

Het is weer over…..
0.34 uur. Erica is klaar met vandaag. Het bed ligt open, de pillen zijn geslikt, de noodzakelijke zaken voor morgen klaargelegd. Morgen is er weer een gang naar een specialist te maken... De cardioloog wacht me morgenmiddag in het BovenIJziekenhuis.
Hebbudatnouook? Ik zou zoveel willen zeggen, maar het komt mijn mond niet uit daar. Klap ik dicht, onthoud ik ook weinig van wat de cardioloog me te vertellen heeft. Begin mei was ik gekatheteriseerd. Zeg maar een inwendig onderzoek van de (slag)aderen. Bleken wel twee slechte aderen te zitten. Dichtgeslibd dus. Ik had geen commentaar op de mededeling van de radiologe. Lukte niet. Op amijn verzoek had ik ook wat extra kalmerend spul gekregen, dat zal wel medeplichtig zijn geweest daaraan en aan mijn roerloosheid tijdens het onderzoek.
Maar eenmaal thuis moest mijn rechterhand in een mitella. Dat ging niet. Kan ook door het voorgaande zijn, maar die hand had een eigen leven. En weigerde in de mitella te hangen. Nou was mijn hoofd zodanig dat het ook niet lukte die hand mijn wil op te leggen... Maffe toestand. Ik voelde me flink koortsig en dat bleek ik later ook te hebben. En die koorts, die later gelukkig op een lichte verhoging bleef hangen, raakte ik voorlopig niet kwijt. Het leven was even een donkere droom.
Nog 'maffer' werd de toestand toen ik plotseling onder de uitslag kwam te zitten. Mijn hele body (niet de armen en benen) zat binnen een dag vol exzeem. Ook op de gevoelige plaatsen. En ik kreeg een ondraaglijke jeuk, een gèkmakende jeuk. 'Blijf af', vertelde ik mezelf...'blijf alsjeblieft vanaf'. Het lukte grotendeels.
Het ziekenhuis gebeld, de doktersassistente gebeld. Maar 'men' had geen flauw idee of dat kon komen door de gebruikte contrastvloeistof, daar hadden ze nooit eerder van gehoord.. En ik kreeg dus ook geen passend medicijn of zalfje. Daar was het mee gedaan.
De vijf weken van narigheid ben ik doorgekomen door elke dag met schoon water te douchen en me na de douche dik in te wrijven met vaselinebodycrem. Zonder parfum dus. Elke avond weer inwrijven en proberen, om niet met het krabhandje te gaan werken. Mijn huid voelde aan als heel dun maar grof schuurpapier. Elke dag alle kleren in de wasmachine en elke dag allemaal schone kleding aangetrokken. Erover praten ging niet. Alleen mijn dodelijke vermoeidheid kende ik daaraan toe voor de buitenwacht. In die weken heb ik eindelijk uitgevoerd wat ik al zo lang van plan was maar waartoe het nooit eerder kwam. Ik heb de niet-reanimerenpenning van de NVVE aangevraagd en na een paar weken gekregen. Nouja, er werd natuurlijk wel een bedragje van mijn rekening afgeschreven. Maar het was een grote geruststelling dat ik die eindelijk om mijn nek had.
Ja, zo erg was het.
Aan het einde van die rit, toen het lijf weer zo goed als normaal aanvoelde, ik wat rustiger werd, en ook de koorts verdwenen was, belde de radioloog van het ziekenhuis. Ik was blijkbaar nog niet op controle geweest en hij wilde graag weten hoe het gegaan was.
Dat was niet tegen een dove gezegd... Ik liep leeg.......kon alles vertellen van de afgelopen ellende/ De man verdient een plek in de hemel voor zijn reactie en de manier waarop hij kon luisteren. Ik praat minder gemakkelijk dan ik schrijf..Maar wie weet dat?!
Zijn directe reactie was: . maar dan bent u behoorlijk allergisch voor de contrastvloeistof'. Mijn moed om door te gaan was op dat moment nog steeds 0,0, maar hij had het over dotteren en dat ik dat toch moest doorzetten en dan goed duidelijk moest maken dat ik allergisch was gebleken te zijn... (wat een zin hè) Het suddert vanbinnen nog of ik dat zal laten doen. Maar mijn been gaat nu erg achteruit en misschien wordt dat dan wèl wat beter. De looptherapie heeft niets uitgehaald maar ik blijf (bijna) dagelijks flinke einden lopen al lijkt het niet op het zwerven van een paar jaar geleden. En is er daarna totaal geen energie meer over….

Neef is vandaag ook weer komen opdagen. Gisteravond kreeg ik, wat hij noemde, opeens last van een fakevirus in de computer. Geen virus dat kwaad aanricht, maar vreselijk lastig is.. Ik kon niet meer mailen, niet op internet komen en steeds de popupjes dat ik 19 kwaadaardige aanvallen had en of niet echt onbeschermd wilde blijven. De scanner gaf, net als de andere onderzoeken, geen kwaad aan maar ik kon niets meer doen. En dan komt die GROOTsysop dus zo snel hij kan persoonlijk, doet een paar handgreepjes op het toetsenbord.......... en alles is weer normaal....Onbetaalbaar toch?? Ik ben hem weer vreselijk dankbaar.

Het is nu bijna half twee. Tijd om naar bed te gaan. En dit naar het dagboek over te brengen.