woensdag 13 februari 2013

Poes wordt een ondernemende kat….

Wat zal ik blij zijn als deze winter weer voorbij is. We krijgen wat adempauze tot het eind van de maand met de hogere temperaturen volgens de langetermijnweersverwachting (mooi scrabble- of Wordfeudwoord) , maar voordat het buiten weer normaal is gaan we wel sneeuw, regen en gladheid tegemoet. Ik hoop dat niemand letsel oploopt de komende dagen.

Vanavond moest ik er na twaalf uur nog opuit om Maumau te gaan halen, die ergens buiten op een prooi lag te wachten en weigerde binnen te komen. En kattenliefhebbers weten dat je niet kunt gaan slapen als je kat niet veilig in huis is. Dus toen hij na het controleren van alle deuren en de lift van ons huis nog steeds niet thuis bleek te zijn moest ik wel mijn jas en das en hoedje aan en op doen en zelf naar buiten gaan....Ik zag een vage zwarte schaduw in de tuin van de buren en toen ik me bukte om beter te kijken gleed hij, het was dus Maumau, vlugger weg dan ik me kon oprichten. Hij piepte van verontwaardiging, maar wilde niet mee en het kostte even tijd om hem te pakken te krijgen en op te tillen... Hij weegt ruim 11 pond en is niet het kleinste katje van de klas. Maar ik won en bracht hem via een andere ingang thuis.... Toen was het even haasten om het kattenluik te sluiten zodat hij, eenmaal uit mijn armen, niet wéér naar buiten kon gaan. Hij is geen zoete binnenkat meer, maar een avontuurlijke buitenkat geworden. Hij weet zijn territorium nu, kent de weg naar huis. Maar nu moet ik hem nog leren 's avonds en 's nachts zonder zeuren en mauwen binnen te blijven en pas de volgende dag, als het mij uitkomt, weer naar buiten te gaan... Zal ook wel lukken, want hij leert gemakkelijk ;-)) Maar momenteel loopt hij wel te zaniken en aan het luikje te trekken...

Het was me het dagje trouwens wel weer... De politiek is dezer dagen in ons land weer heel belangrijk. Of het goede politiek is? Iedereen betwijfelt het, dus wie ben ik om het daar niet mee eens te zijn. Hoewel mijn inkomentje zodanig is dat ik de minimum huurverhoging krijg is de Woningcorporatie niet echt gelukkig met de beslissingen van dit kabinet. Er komen op deze manier meer werklozen en hoewel de btw voor renovaties omlaag is gegaan is er door de hoge afdracht door de woningbouwverenigingen toch geen geld voor renovatie en nieuwbouw van sociale woningen en vallen daar ook ontslagen. Het aantal sociale woningen zou omhoog moeten en niet omlaag want het wordt ook moeilijker om een hypotheek te krijgen als je een woning wilt kopen. Ik zie nog geen licht in deze duisternis. Wel ben ik het eens met de strijd tegen scheefwonen.... want door de bezuinigingen komen er meer mensen met een lager inkomen, ook door meer werkloosheidsuitkeringen... die zich echt geen dure woning meer zullen kunnen veroorloven. En waarvoor er straks ook meer sociale huurwoningen beschikbaar zullen moeten zijn. Kunt u het nog volgen? Nee, ik ga geen politiek sermoen houden. Die tijd is geweest. Ik ben nu op een leeftijd dat ik het iets meer van afstand kan bekijken maar verwonderen doe ik me nog steeds... Over het ééndimensionale denken in de politiek. Dat is altijd zo geweest, ieder zijn eigen hokje, niemand kijkt in het hokje van de ander om de gevolgen van eigen beleid kritisch te bekijken. Goed, ik houd erover op.

Morgen zou het weer een binnendag zijn, zeggen de mailvrienden... IJzel. Gelukkig was het gisteren wel weer om naar de kapper te kunnen en is mijn koppetje voorlopig weer netjes. Het was wel uitkijken in de stad, hier en daar waren echt nog gladde plekken. Daar waar de zon niet kon komen...Maar ik ben weer veilig thuisgekomen. En Albert Hein heeft voldoende voorraad gebracht om voorlopig vooruit te kunnen.... dus voor mijzelf heb ik goed gezorgd.

Het is laat geworden, merk ik... heel laat. Maar niet omdat ik niet zou kunnen slapen, ik ben gewoon de tijd vergeten....Dus maak ik er maar weer een eind aan. Ja, aan dit blogje natuurlijk... ;-)