vrijdag 13 juli 2012

Dit was de voorbije week.

Zo, dat was weer de week die was. Vrijdagmiddag, de 13e juli en na een aantal moessonbuien schijnt momenteel de zon. De post is net geweest en heeft weer een aantal plantjes afgeleverd. Allemaal geurige en/of straks geurende planten. Voor de verandering en voor het eerst bij de 'Tuinelf' op marktplaza gekocht. Vond ik op internet, inderdaad.
Hè, als de zon even schijnt ziet alles er toch heel anders uit. Ik was al half van plan het lichtscherm weer tevoorschijn te halen tegen de zomerse duisternis ;-), in oktober en november 2010 heb ik er al eens over geschreven. Dat ding helpt tegen depressies en heb ik toen van mijn dochterlief gekregen. Af en toe de zon zelf helpt nog beter.... zelfs tegen politieke depressiviteit....hoop ik.

Ik was dus bij de cardioloog geweest en aangezien er een aantal mensen vragen over gesteld hebben hier even het vervolg: slechte aderen dus. Maar de catheterisatie was nog maar het begin. Ik zou - in een ander ziekenhuis - nog 2 scans moeten laten maken, verdeeld over twee dagen en daarna valt dan de beslissing en de evt. uitvoering van één of meer dotteringen.... Geen garanties. Ik moet wel vertellen over de allergische reactie op de contrastvloeistof bij de catheterisatie.....
Ik ben diabeet en hartpatiënt en dus zullen mijn aderen niet (blijvend) verbeteren, zeker niet op mijn leeftijd. Ik kreeg de tijd om een beslissing te nemen. Wil ik dit wel....
Nee dus, mijn besluit is genomen, ik wacht mijn tijd rustig af en laat geen ingrepen meer toe, behalve als er medicijnen zijn die nog wat doen. Bovendien weet geen mens of al die ingrepen die mogelijk zijn, het leven en levensgeluk zelf wel verbeteren.
Het leven heeft me nog een aantal goede jaren gegeven en de rust die ik zo hard nodig had. Daar wil ik nu tot het einde zuinig op blijven. Misschien is de tijd kort, misschien duurt het nog jaren... ik weet het niet. Maar ik wil mezelf wel trouw blijven...
Tot zover mijn lijf en gezondheid. ;-)
Onee, dinsdag is er, behalve een goede vriend, ook een heel aardige meneer van de C.I.Z. geweest. Zo iemand moet ervoor zorgen dat je de hulp krijgt die je nodig hebt als je oud en krakkemikkig wordt, maar hij kwam ook een grote map brengen waarin exact bijgehouden moet worden wat er met die noodzakelijke hulp nou precies gebeurt. Die administratie zal nog wat tijd gaan kosten naarmate de tijd vordert...;-) Nederland, het land van formulieren... zucht. Als die allemaal losgelaten zouden worden zou het hele land met een meterdikke laag papier bedekt zijn. ;-) Schat ik in...
Die meneer heeft me achteraf ook een zg zorgplan toegezonden ..... en ik hoop dat het daarbij blijft. En niet uitgebreid hoeft te worden.

Maar terug naar de wereld van geld en grenzen...Politiek dus, een hobby is het niet, maar het houdt me wel dagelijks bezig.

Dit artikel 'Haagse Invloeden': stond in NRC Weekend van 7 en 8 juli:
'Waarom U Mark Rutte op deze plaats niet zult lezen'
Ik vond het een indrukwekkend artikel....

PVV's Martin Bosma heeft (inderdaad) zijn eigen logica als hij het, op de NRC doelend, heeft over 'NSB Handelsblatt'. Wat een gotspe. Maar hij is dus de ideoloog van de PVV nietwaar. Ik heb nog een pamflet dat hij in het begin geschreven heeft... ik wilde graag weten waar die PVV nou voor stond. En dat is wel duidelijk geworden.
De PVV is in mijn optie juist de wederopstanding van de Nationaal Socialistische Beweging... de NSB zelf dus. De PVV is geen partij, is een beweging ja....Net als de NSB destijds. Met één leider, en een ideoloog. En met hun Henk-en-Ingrid gedoe en hun xenofobische gedrag t.a.v. mensen van buitenlandse afkomst en godsdienst gedragen ze zich exact zoals de NSB voordat die bij de 2e wereldoorlog betrokken werd. Alleen zijn nu gelukkig niet de Joden, maar wel Moslims en Oost-Europeanen de 'Untermenschen'....
En wat lazen we van de week in de kranten: die beweging wordt geleid als een politbureau...

Enfin, mijn gevoelens over die beweging zijn niet weg te redeneren... Worden steeds weer bevestigd...

Over Arbeidsverplichting las ik in het blad deze opmerking:
Als u met het openbaar vervoer of met de auto moet reizen om op uw werkplek te komen, dan kunt u uw werkgever om een reiskostenvergoeding vragen. Moet u ver reizen en wilt u liever dichter bij uw werkplek wonen? Dan mag u natuurlijk verhuizen.
Tja... Gezien de maatregel die er aankomt op het moeten forenzen... moet je maar beter proberen weer een woning dichterbij te krijgen... Als dat zou lukken in deze tijd tenminste. De eerst aangemoedigde en later verplichte maatregelen om overal arbeid te zoeken en te accepteren, wordt niet alleen ingetrokken maar het wordt nu bestraft. Terwijl er net als voorheen amper een huis te huren of te kopen valt. Wie heeft zo'n korte termijngeheugen in Den Haag, dat hij/zij nu komt met die onzinnige forenzenbelasting?
Het zou 10% besparing opleveren... Jaja... Even de maatregelen van de vroegere CDA-regering overlezen?

Ik ga wat eten... dat moet ook gebeuren. De zon is weer verdwenen, maar het is nog droog.
Het bijzondere met moessonregens is dat die volkomen onverwacht kunnen neerkletteren hè...