maandag 10 juni 2013

Goede Doelen en veel meer

Zondag... vandaag een grijze dag buiten. De zomer is eindelijk begonnen. Komende dagen wordt het wel weer zonnig en zomers, maar vandaag even niet. Maandag, nog steeds grijs, maar minder koud. En ik hoor net dat het weer de komende dagen rond de 20 graden blijft.

Vanavond in ‘Knevel en van den Brink’ de verschrikkingen van de Syrische vluchtelingen nog eens te horen gekregen. We vinden het echt wel vreselijk, maar het brengt voor Vluchtelingenwerk en andere goede doelen heel weinig op. En iedereen blijft zich afvragen waarom en hoe dat komt. Ik denk het te weten, want het is een mening die ik niet alleen zelf heb, maar ook van anderen hoor.

De enorme bedragen die de goede doelen besteden aan hun eigen directeuren en administratieve kosten.... wij, de mensen die dat moeten opbrengen voor de goede doelen, hebben te vaak moeten lezen en te horen gekregen dat een goede directeur nu eenmaal een goed salaris verdient... Maar wij, die zouden moeten betalen voor die goede doelen, willen dat niet betalen voor de directeuren. Wij vinden trouwens dat die directeuren dat ook niet zouden moeten willen. Een (misschien iets meer dan) modaal salaris voldoende vinden, anderen werken even hard voor hun boterham. Die directeuren die nu tonnen verdienen zouden misschien ook niet zoveel geld moeten willen inpikken van wat de gewone Nederlander betaalt voor hulp aan vluchtelingen. Misschien zouden ze blij en vereerd moeten zijn om voor zo'n eervolle plaats gevraagd te worden en zoveel voor vluchtelingen te mogen betekenen. En dan mogen ze van mij best meer publiciteit krijgen vanwege hun goede werk. Nu wordt iedere hoge pief van 'de goede doelen' hevig gewantrouwd en verdacht van een lijkenpikkermentaliteit. Omdat ze hun hoge baan en hun vorstelijke salaris er aan te danken hebben. Zolang dat niet goed geregeld is zullen mensen denk ik niet meer zo gul zijn voor de organisaties van 'de goede doelen'. Maar soms wel andere wegen zoeken om hun steentje bij te dragen waar dat nodig is.

Ik had een nieuw abonnement genomen bij mijn oude profider en daar zat het een en ander aan vast.. Minder geld, maar meer mbtjes. Hoe het met het aantal zenders op tv zit weet ik nog niet precies. Morgen hoop ik dat alles in orde is. Ik moet zeggen dat UPC het allemaal heel keurig doet. Mensen aan de telefoon die ik alleen maar een tien kan geven voor de manier waarop ze je helpen en te woord staan. Een monteur die werkelijk alles gedaan heeft om het aansluiten van de nieuwe boxjes probleemloos te laten verlopen en heel vriendelijk en behulpzaam was. Dat heb ik weleens anders meegemaakt vroeger. Vannacht of morgen is alles weer op orde... en heb ik weer nummermelding op de telefoon, 60 mb op mijn internet en zitten alle zenders weer op de goede plek. Leve UPC. ;-) Dat schreef ik eergisteren. En dochterlief is een bijna halve dag bezig geweest om de boel goed te krijgen. Maar vanavond wilde ik de tv aanzetten..... maar ho maar. En dochter moet werken. Ik moest mijn onschatbaar waardevolle sysop toch bellen dus. De instellingen van de tv moeten opnieuw ingesteld worden dus ik kon geen digitale, alleen maar 'analoge 'tv kijken. Sysop Freek is morgenochtend meteen hier om alles weer goed te krijgen. De telefoon geeft gelukkig wel weer nummermelding en de speedtest wijst een downloadsnelheid van 61 mb aan en een uploadsnelheid van 6,22 mb. Ik mopper dus niet...;-)

Ik vond het mooie liedje van Bram Vermeulen terug dat hij in 2004 gemaakt had...

...En als ik dood ga huil maar niet Ik ben niet echt dood, moet je weten... Het is de heimwee die ik achterliet. Dood ben ik pas als jij die bent vergeten.

Dus als ik dood ga treur maar niet Ik ben niet echt weg moet je weten, 't Is het verlangen dat ik achterliet. Dood ben ik pas als jij dat bent vergeten.

Dus als ik dood ga huil maar niet. Ik ben niet echt dood moet je weten 't Is maar een lichaam dat ik achterliet. Dood ben ik pas als jij me bent vergeten.

.......

Dood ben ik pas als jij me bent vergeten.

--------

Ik herinner me nog steeds de schrik toen hij werkelijk gestorven was.... Dit was zijn testament. Het lied heb ik bewaard en verspreid. En nu kwam het me weer onder ogen.... Via Google merk ik hoe het lied nog steeds 'leeft' .. Ik hoop dat ik de mensen in mijn leven die al gestorven zijn niet zal vergeten... Het zijn er wel erg veel. Maar dat komt ook een beetje omdat ik zelf de jongste niet ben....

Vandaag ben ik naar 'broer' Henk geweest. Onderweg wilde ik nog een en ander meenemen voor hem. Tja, al die omleidingen hebben voor mij hun voordeel, behalve als ik een andere kant op moet dan normaliter..... Ik ben twee uur onderweg geweest om bij hem te komen. Achteraf ben ik nog teruggegaan naar de (mooie, grote Lidl, daar is een halte tegenover, dat is gemakkelijk) om mijn boodschapjes voor deze week te halen... dus ruim een hele middag onderweg geweest voor ziekenbezoek en boodschappen. En dat betekent dat ik mijzelf toestemming gaf morgen dus lekker thuis te blijven. Wat ook nodig bleek, want de supersysop komt.