maandag 9 april 2012

Dit was Pasen 2012

Het is Tweede Paasdag 2012. Een heel stille, heel grijze en eindelijk natte dag. En eventjes steekt er zelfs ook een windje op. Het is heel lang heel droog gebleven, wel veel zon gelukkig, maar voor mensen met stof- en pollenallergie geen voortdurend pretje. De griep van dit jaar heerst nog steeds volop... een nare griep die heel stiekem begint met je, wat dochterlief noemt, 'brak' voelen... maar na een paar dagen voel je je behoorlijk beroerd en nog zonder veel koorts... Pas dáárna begint de spier- en bottenpijn, een onstuitbare verkoudheid en felle hoestbuien die langer dan een week aanhouden. Na ongeveer twee weken knap je dan een beetje op en vooral ouderen moeten dan weer een hele conditie opbouwen. Bij mij is het nu gelukkig voorbij, maar om me heen vallen ze nog bij bosjes....;-)

Ik ben vandaag blij met de regen, eindelijk zie je alles weer groeien. Het stof slaat een beetje neer. De pollen dwarrelen niet meer zo, dus mensen met een pollenallergie hebben het vandaag beter.
De afgelopen dagen waren heel druk, vooral voor wat de mailbox betreft.

Min of meer toevallig was ik daarvoor in een andere map aan het bladeren, liedjes en muziekjes zoekend... En stuitte daarbij op, het is de tijd weer, liedjes uit 1939-1940. De tijd van de mobilisatie. Die liggen ver weggestopt in archiefmapjes... Maar ik haal het tevoorschijn want er zijn niet zoveel mensen meer die de liedjes nog zullen kennen en misschien plezier beleven aan die liedjes...
http://www.leger1939-1940.nl/Liedjes/start_lied.htm

En ja hoor, het werkt nog steeds.

De afgelopen dagen heb ik niet veel gedaan, kranten lezen en een boek uitlezen. Beetje geslapen af en toe. Was ook niet te versmaden. ;-). De nieuwe E-bookbibliotheek die ik met behulp van oude vriend R. en dochterlief aan het opbouwen ben, is ook een heel welkome aanvulling. Om een afgeleide te gebruiken: 'Het leest zo heerlijk weg'. Af en toe, want een 'echt' boek is toch anders. Maar met een ebook op het scherm kun je het boek vergroten, de letter vergroten zoals je op dat moment nodig hebt... dat is toch wel erg fijn hoor. Ik zie me echter nog niet met een ebook-reader in mijn reumahandjes zitten.
Wel ben ik nog weggeweest voor 'gewone' boodschappen want voor deze dagen moet je toch wat extra in huis hebben. Aan eten is hier dus geen gebrek....

De tuin knapt zienderogen op en ook en vooral mijn eigen kleine tuintje. Jammer dat de tuinman in de herfst de vlinderboom verkeerd gesnoeid heeft. Al het jonge hout is weggehaald, alleen de oude stam met wat kort gesneden zijtakken zijn gebleven. Ik ben bang dat er van uitlopen geen sprake zal zijn, de boom wordt met wat moeite eindelijk groener. Ik heb er wel'verse' mest onder gedaan, in de hoop dat het zal werken. Maar uitlopers zie ik niet komen. Die boom was meer dan tien jaar oud en bloeide elk jaar tot op de balkons van de eerste verdieping hier.En lokte meerdere soorten vlinders en hommels. De forsythia staat er nog wel felgeel bloeiend bij, maar is ook niet goed gesnoeid. Ik heb maar niets gezegd.... ik kan het zelf niet meer allemaal bijhouden en zo duur was het dit keer niet. De tijd zal het leren of de vlinderboom zich kan herstellen...
Maar of de overgebleven oude kastanje zich herstelt? ik heb er mijn twijfels bij. De stam ziet er weer gezond uit, maar de takken zijn nog vrijwel kaal. Voordeel is wel dat ik dan de vogels beter kan volgen. Het krassen en het 'lachen' van de (bonte) eksters dat van verder weg, uit de andere tuinen, herhaald wordt door andere vogels.. De kauwtjes die hun weg hierheen lijken gevonden te hebben. die grotere vogels vinden een toevlucht in onder meer die oude kastanje. De kleine vogeltjes zie ik amper meer. Soms hoor je wat getjilp in de nu ook groene klimop, en heel vroeg in de morgen de merels, maar misschien zijn ze allemaal druk met nestelen. Ik moet trouwens nog een huisje ophangen. Een rieten vogelkastje, waarvan ik maar hoop dat het waterdicht genoeg is.

Wel, zo te zien gaat alles wel naar wens momenteel. En heb ik ook weinig schokkends te vertellen. Google Nieuws geeft voldoende schokkende feiten voor de hele dag. Bijvoorbeeld, dat een scharrelei even gezond is als een biologisch ei ;-) ?! En dat we ondanks de crisis 600 miljoen hebben uitgegeven aan paashaasjes en eitjes (bron RTL4).... Maar ook dat er weer een bedrijvengebouw door brand verwoest is, nu in Biddinghuizen. Gelukkig weer zonder slachtoffers.

Ik ga maar weer eens naar de inbox... die is weer aan het vollopen...