dinsdag 26 juni 2012

Een prachtige dag tussen de buien door

De druilerige zondag op de 24ste is ondanks alle goede voornemens als slaapdag voorbijgaan. Dat heb ik soms. Een drukke week waarbij ik lekker actief kon zijn en me goed voelde, is geëindigd met een halve dag van slapen en wilde dromen. En niet dan met de grootste moeite ben ik weer in actie gekomen... aan de computer dus. Op de achtergrond klinkt nu een programma over Canta-dansers...Dansende mensen en meedansende Canta-autootjes... Op dit moment breekt de hemel open (hé, doet me aan een kerstliedje denken ;-) ) de zon komt voor het eerst vandaag tevoorschijn, in de ruiten en op de muur aan de overkant tenminste en ik zie even een stukje blauwe lucht...

Dit schreef ik dus op zondag de 24ste. Verder kwam ik niet.

Maandag was Bettydag....... En vandaag is het dinsdag, een prachtige dag tussen de buien door...;-)
Deze week is chaotisch geweest... Ik ging op ziekenbezoek in Amsterdam Oost. Een paar haltes verder dan het centrum van de stad. Ik heb een jaarkaart voor de tram, die is geldig in het centrum en ik had niet zo lang geleden wat extra gestort om daarbuiten te kunnen reizen. Maar halverwege stapte ik uit, ontdekte bij de halte een grote Lidl supermarkt en deed mijn boodschapjes. Bij het instappen werd de jaarkaart geblokkeerd. Grote paniek, de lieve conductrice liet me gelukkig tot mijn halte meerijden. Ik hoopte nog dat het een vergissing was, maar nee.... Telefoontjes naar de helpdesk (zit die soms in Singapore of zo?) maakte me niets duidelijker. Hetzelfde verhaaltje werd uit en te na afgedraaid. Natuurlijk pas nadat ik een uitgebreid menu was gepasseerd, 'Druk op 1 als U ..... druk op 2 als U..... enzovoort, enzovoort. Mijn onbetaalbare neef en sysop Freek ging het uitzoeken en uiteindelijk, echt aan het randje van mijn zenuwvermogen, ging een lichtje branden. Voor de jaarkaart betaal ik per maand een vast bedrag en dan mag ik een jaar lang in het Centrum rondrijden wat ik wil. Meestal kom ik niet verder. Maar àls ik eens buiten het Centrum moet zijn mag ik wel de kaart gebruiken maar betaal ik alles wat ik buiten dat Centrum rijdt, wel apart. En het saldo dat ik daarvoor een tijd geleden had betaald, was òp. Dus zei het Gemeentelijk vervoerbedrijf: 'Stop, verder mag u niet mee'. Zonder waarschuwing. En natuurlijk gebeurt zoiets alleen buiten het centrum. Op aanraden van Freek ben ik naar het servicepunt op het Centraal Station gegaan en heb daar het saldo aangevuld, zodat ik voorlopig weer gewoon kan reizen.
Het was trouwens toch een rare maand (tenslotte is het alweer de 26ste, de zomer is allang bezig al is dat niet vaak merkbaar) . Vandaag hebben we dan weer een zomerse dag en kunnen de tuindeuren open blijven staan, terwijl in de keuken weer eens een pan met vlees staat te trekken tot het soep wordt.
Maar in mijn dagboek las ik dat het op 18 april 2009 al echt lente was. En dat we in april zelfs al gewend waren aan het feit dat alles al groen was. En op die dag was het zo warm dat de tuindeuren ook open konden staan terwijl ik bezig was een grote pan soep te maken. Het kan verkeren... Blijkbaar gaat de opwarming van de aarde aan ons landje voorbij.
Hoewel de echte warme dagen eigenlijk nog moeten komen... augustus kan hittegolven geven hè...
Mijn lange buurman R, heeft vanmiddag de rozen opgebonden tegen het hek. Daar kan ik met geen mogelijkheid bij en ik ben er ook niet sterk genoeg voor... Hij wel. Ik prijs me gelukkig met zo'n buurman ja.
En van de week is mijn penning aangekomen. De niet-reanimerenpenning wel te verstaan. En ik draag hem aan een kettinkje onder mijn bovenkleding. Want echt mooi is hij niet, wel duidelijk. Het duurt altijd een aantal weken omdat die penning zo persoonlijk is. Met foto en handtekening. Daarvoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld en met foto dus en met handtekening worden ingestuurd. Na ontvangst wordt dan pas het bedrag van ongeveer 35 euro afgeschreven. Je kunt je ervoor opgeven ja, maar je kunt wat meer te weten komen op deze site:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/euthanasie/vraag-en-antwoord/wat-is-een-niet-reanimerenpenning.html
En hier kan hij aangevraagd worden:
http://www.nvve.nl/assets/nvve/info/info%20nr-penning%20tbv%20hulpverleners.pdf


Verder las ik op een bijna onzichtbaar plekje in mijn krant het berichtje dat ook directeuren ( e.d.) van bedrijven die verlies geleden hebben, een flinke bonus krijgen... Bedragen van 214.000 euro worden daarbij genoemd. Alleen al een bonus van meer dan de Balkenendenorm... Wanneer houdt dit nou eens op en krijgen ook directeuren alleen het loon dat in hun arbeidscontract staat en geen extra bonussen die ook bij verlies en slecht beheer prompt uitbetaald worden.... terwijl werknemers dan met de nieuwe ontslagwet gemakkelijker kunnen worden ontslagen met alle ellende vandien.... Ik blijf het een schande vinden. En er bestaat geen excuus van hard werken of verantwoordelijkheid voor.... dat is niet anders dan bij werknemers. Dat is mijn mening.