donderdag 5 april 2012

Onder meer shoppen op een mooie dag...

Vandaag is het echt april in Nederland.... Fris, af en toe een felblauwe lucht, af en toe donkergrijs. En droog, vooral droog... Gisteren vielen er een paar druppels, maar ik kwam droog thuis, tussen de druppeltjes doorlopend... Eergisteren had ik dus wel de tuin gesproeid en dat was heel hard nodig. Ik denk vanavond met de gieter rond te gaan en een teiltje voor het dompelen staat ook alweer klaar.

Ik ben weer naar looptherapie geweest... en merk dat mijn conditie een behoorlijke klap heeft gehad door de griep. Het lopen gaat wel goed, maar ik ben te snel buiten adem en ook op de hometrainer moet ik af en toe stilzitten, terwijl die toch erg gemakkelijk was afgesteld. Het komt wel weer goed.... Het is voorjaar en dan kunnen we, net als de planten, weer levenslust opslaan. Toch? ;-)

Een uurtje geleden heb ik een mailtje naar Lodewijk Asscher gestuurd. Ik denk niet dat hij zich door de kabinetsleden zal laten intimideren, maar weten dat er zoveel begrip voor je is en dat zoveel mensen achter je staan is altijd fijn. Zijn emailadres staat op zijn site en die kan iedereen vinden... ;-)

Gisteren ben ik weer eens uitgebreid gaan shoppen. Het kòn eigenlijk niet, maar het is al zolang niet gedaan dat er toch flink wat ingekocht moest worden. M. zou komen, om samen naar de tentoonstelling Jodendom in de Nieuwe Kerk op de Dam te gaan. Maar ze voelde zich niet bepaald lekker en als ze nu snel beter wordt kunnen we nog naar die tentoonstelling die maar tot de 15e april duurt. Ook dochterlief werd ziekies. Tja, ik weet hoe je je dan voelt hè...;-)

Maar goed, ik had me voorbereid om de stad in te gaan, dus heb ik dat lekker toch maar op mijn eigen manier gedaan. Pet op één oor, rugzak om, gemakkelijkste schoenen aan.. en de tram naar de NieuwerZijds Voorburgwal genomen..;-)
Daar overgestapt op lijn 2 naar de Leidsestraat en bij Koningsplein uitgestapt en op mijn dooie gemakje de Leidsestraat door naar waar ik heen wilde. En dat was de DA-drogist. De vriendelijke specialist, jawel. Er was geen Hagerty meer in huis om mijn kettingen en oorbellen en andere spulletjes schoon te maken en Hagerty is het enige dat ik daarvoor gebruik. In de vloeistof laten zakken voor een paar minuutjes, afspoelen en klaar is Erica. Maar ja, ik was daar in die winkel hè.... en zag nog zoveel andere dingen die ik nodig had..Shampoo voor dat babyhaar van me bij voorbeeld. anti hooikoortsspullen... enzovoort. Buitengekomen besloot ik maar op het Leidseplein wat te drinken, want de terrassen zijn weer open. En daarna even de tram naar het Koningsplein teruggenomen en na een stevige aarzeling toch maar de terugweg gelopen via het Singel, de bloemenmarkt dus. Dat was net iets te optimistisch ingeschat, maar goed, ik ben er door gekomen. Veel bloemen of struiken waren er nog niet, zelfs geen violen. Bijna alleen blombollen... Maar de markt was weer ingericht op toerisme, waardoor ik vooral veel Spaans (?) of Portugees (?) en veel Duits hoorde. Het is dit weekend Pasen en de toeristen stromen weer toe. Dat wandelingetje was dus vergeefse moeite. En voor ik ging wachten op de tram ben ik maar naar het benedenterras van de Hema vlakbij in de Kalverstraat gestrompeld. Voor een broodje en een ijskoffie-vanille. Lang genoeg gezeten om het aan te durven door Xenos te gaan lopen, ook alleen per roltrap..... om daar de restboodschapjes mee te nemen. Waaronder een fles goedkope koffielikeur...... Lekker maar wel verboden voor een diabetespatient ja. En potjes artisjokkenhartjes en zakjes olijven.. Kleine verpakkingen voor één persoon dus.. en heel goedkoop. Dóór V&D gelopen zonder links of rechts te kijken, naar de tramhalte en thuis uitgeput maar voldaan over de dag neergezegen.
Speciaal voor M. heb ik dit maar uitgebreid verteld, zodat ze niet het gevoel hoeft te hebben (ik ken haar ;-) ) dat mijn dag bedorven zou zijn omdat zij ziek was.... en dan zou ze zich daarover maar weer schuldig voelen. Hoeft dus niet hè... dat is duidelijk.

Vandaag dus geen politiek hoewel ik me weer vreselijk heb opgewonden en kwaadgemaakt maar daar heb ik op een andere plek en manier over geschreven voor mezelf. Niet in de taal die ik voor het blogje gebruik. ;-)))

En nu ga ik maar even op mijn ebookbibliotheek kijken. R. goede oude vriend, heeft me de boeken van Piggelmee per email toegestuurd, die Piggelmee van de Van Nelle Koffie van lang geleden ja, weet je dat nog? En die boeken heb ik inmiddels weten te plaatsen op die site. Goed van mij? Nee hoor, stap voor stap is het me voorgekauwd en dochterlief heeft daar ook hard bij geholpen.. ;-)) Er is ook zo'n serie van Flipje van Tiel , ken je die ook nog? En nog meer uit die tijd..... Genieten hoor...

Nee, als ik thuis ben verveel ik me inderdaad nooit. Soms moet ik slapen, blijf ik niet overeind, naar ook dat vind ik niet erg, want juist overdag komen er zulke fantastische dromen... niet altijd even vrolijk, maar wel mooie dromen. En daarna ben ik weer fit voor uren.