zondag 7 november 2010

bijna 4500 zondagen

En weer is een zondag voorbijgegaan, voorgoed voorbij.
Er zijn heel veel zondagen voorbijgegaan in dit leventje…. Als ik snel tel zullen het er zo tegen de 4500 zijn. En hoe bewust zijn die beleefd? Ik zou het niet weten…
Maar vandaag heb ik bewust geleefd al is er niets bijzonders gebeurd. Ik heb mijn mails geschreven. En beantwoord. En een grote pan maaltijdsoep gekookt. Was ik gisteren al aan begonnen, maar over een goede pan soep doe je altijd twee dagen. Nu kunnen daar meer mensen van genieten dan alleen ikzelf en dat is alle moeite en evt. kosten meer dan waard. Ik deel graag soep uit ;-))))
Tussendoor kijk ik af en toe graag naar tv. Of ik zet mijn muziek aan, dat is ook plezierig.
En vanavond kon ik dus naar Mamma Mia kijken, een onderhoudende film met veel muziek van Abba. Waaronder het mooie liedje: Slipping through my fingers… over hoe door de jaren je kind steeds verder van je verwijdert en hoe je kunt terugkijken naar hoe het was….. Een liedje dat bij mij altijd en zonder uitzondering een brok in mijn keel en vaak tranen in mijn ogen brengt bij de herinnering aan de jaren met mijn dochter. Nu laat de relatie tussen ons weinig of niets te wensen over…. Maar we hebben wel moeilijke tijden gekend.Zoals altijd als je kind haar of zijn eigen weg moet gaan zoeken.
En gisteren de film van Michael Moore helemaal uitgekeken. Een prachtige docu over de gezondheidszorg in Amerika vergeleken met die in de rest van de wereld.
Wij hier in Europa begrijpen inderdaad niets van de enorme tegenstand tegen de zorgplannen van de president daar en ik ben heel blij dat hij die erdoor gekregen heeft. We mogen niet mopperen hier in Nederland, maar er zijn toch landen waar we, wat de gezondheidszorg betreft, tegenop mogen kijken. Als ik de film moet geloven is de gezondheidszorg alleen in Frankrijk en Groot BrittanniĆ« al veel beter als bij ons. Ook in het straatarme Cuba heeft hij gekeken… en ook daar is de gezondheidszorg gratis en verhoudingsgewijs beter als hier. Waar we bij voorbeeld voor medicijnen en tandartszorg steeds meer moeten betalen, is het elders nog steeds gratis. Natuurlijk wordt dat betaald via de belastingen, maar een veel belangrijker deel van die belastingen wordt dus besteed aan die gezondheidszorg. Die daar ook veel beter georganiseerd is.

Dus laten we ons niet op de borst kloppen, dat is bepaald niet nodig. Dat zou kunnen lijken op de houding van bij voorbeeld Bokito, de zilverrug…

Ik zou willen dat die film speciaal voor de leden van de Eerste en de Tweede Kamer werd vertoond. Navolging zou geen extra geld kosten, maar zelfs uitsparen. Maak dat de kat wijs? Vraag het de macro-economen, zou ik zeggen. ;-)

Even er tussenuit, voor Zo Rayman. Sla ik nooit over, als het even kan.
En mezelf getrakteerd op een beetje zwart-wit. Zoute. Niet goed voor de bloeddruk, maar zo lekker. Weet je nog wat zwart-wit is? Een combinatie van salmiakzout en zoethout en een beetje suiker.
En hier zijn we dus gekomen op van soep tot zwart-wit. ;-) Leuk…., al is die combinatie nou niet het lekkerste. Zo kom je tot uitersten, dat wel.
Maurice de Hond zit vandaag bij ‘ tante Es’ in Zo Rayman.
Hij vertelt wat de mensen vinden …;-), maar ik heb nog nooit een vraag gehad van hem. Laat staan beantwoord.
Natuurlijk heb ik ook een mening, maar die heb ik nog nooit aan hem verteld. Ik sta ook nog voor 100% achter Obama, ik vertrouw die man voor evenveel procenten.
En wat het vertrouwen in deze regering betreft geeft men hen van rechts alle vertrouwen, van links het voordeel van de twijfel, vertelt Maurice de Hond. Maar mij heeft hij nooit naar mijn mening gevraagd… ;-((((

Zo is dus ook weer 7 november 2010 voorgoed voorbijgegaan. En moet ik me afvragen of ik deze dag ook goed gebruikt heb…. Hmmm, echt hard gewerkt heb ik vandaag niet… bewust bezig geweest…ja, dat wel.
Op naar 8 november 2010 dan maar.