vrijdag 28 oktober 2011

De wereld zal het nooit leren...

Hoe is dit mogelijk? Juridisch of politiek, ik snap hier weinig van...
Hero Brinkman (voor de PVV zowel Statenlid Noord Holland alsook Tweede Kamerlid jawel) geeft opdracht aan iemand, die voor hem de website van de Sociale Verzekeringsbank moet hacken. Dat is strafbaar en verboden... Maar die persoon doet het wel.
Dat de hacker ook nog de partner is van een Statenlid van de PVV maakt het tot een helemaal politieke zaak van de PVV.
In wat voor land leven we toch?
De hacker wordt ontslagen. Wat hij/zij ook moest uitzoeken, ik vind dat terecht.
Maar niemand wijst maar met een vinger naar Hero Brinkman.
Om nog (een andere zaak), af te dwingen dat Nederland, onder dwang van die Beweging, de Internationale Rechten van het Kind aan zijn laars lapt?

Is de macht van die Beweging in Nederland nu al zo groot dat ze al straffeloos opdracht kan geven tot criminele gedragingen?

Nee, wat men ook beweert, dit gaat om een Beweging, en niet om een Democratische politieke partij. En met dit soort Bewegingen hebben vooral oudere mensen veel ervaring.
Er is in Nederland kennelijk weinig veranderd in de mentaliteit sedert de dertiger jaren.
Wanneer hebben we onze onschuld als volk echt verloren?
Ik heb lang de illusie gehad dat we wijzer geworden waren door die ervaringen. Maar ondanks alle waarschuwingen en alle voorlichting gaan we weer diezelfde kant op.
We tolereren niet dat kinderen hier veilig opgroeien als ze hier als vluchtelingen kwamen maar toevallig ergens anders geboren zijn. We tolereren ook niet dat mensen hier zich kleden zoals ze dat willen. Of een godsdienst aanhangen die De Beweging onwelgevallig is.
We tolereren nu wel dat die Beweging opdracht geeft tot strafbaar gedrag als inbreken in computers van instanties of het 'verwijderen' van kinderen naar een hen totaal vreemd land. Naar een voor hen angstige en onveilige omgeving die ze niet kennen en waarvan ze zelfs de taal niet spreken.
Omdat ze toevallig niet hier geboren zijn.
Ik schaam me tegenwoordig vaak diep, heel diep als ik moet uitleggen dat ik Nederlandse ben. En vertel er dan maar meteen bij dat mijn familie van moeders' kant dat niet was. Die hele familie is vermoord omdat ze niet in de smaak viel van bepaalde Nederlanders en andere Westerse landen. Ze hadden een andere afkomst, een andere godsdienst, en in sommige gevallen ook een ander uiterlijk... En ze konden niet zomaar weggestuurd worden omdat ze al eeuwen in hun eigen land woonden. Dus werden ze, zoals tegenwoordig vaak met uitgezette vluchtelingen gebeurd, opgepakt en weggevoerd. Simple comme bonjour, n’est ce pas?
Alleen overleefden zes miljoen mensen dat toen niet…

Zoals dat in februari dit jaar, ook in Nederland, door de woordvoerder van die Beweging gezegd werd over de vluchtelingen uit LibiĆ«: Gewoon niet toelaten……. Weigeren dus binnen te laten.
Nu zien we dat veel vluchtelingen zo langzaamaan uit zichzelf terug gaan naar hun land, als dat veilig is…
Maar voor Angola, en dus voor de jonge Mauro, geldt nog steeds een negatief reisadvies. Het is er dus nog niet veilig.

Behalve de laatste zinnen, heb ik het bovenstaande ook gezonden naar de rubriek Het Laatste Woord van het Parool.