vrijdag 16 november 2012

Duistere tijden bedreigen ons.

Het leven voelt momenteel als een grijze donkerte, waarin constant vreselijke bominslagen gehoord worden, vlammen opschieten en hulpkreten gehoord worden... Het is inderdaad een duistere tijd waarin we leven. Niet voor mij alleen. In Israel en in Gaza wonen ook gewone mensen, die geslachtofferd worden omdat Israel van de kaart geveegd moet worden van Hamas. Deze laatste oorlog begon toen Hamas meer dan 100 raketten op Israëlische steden afvuurde. Zomaar in het wilde weg, op gewone mensen en kinderen richtend. Israel heeft altijd gezegd dat ze de barbarij van Hamas en soortgenoten nooit onbestraft zal laten en doodde met een precisiebom de leider van Hamas die verantwoordelijk was voor het afschieten van al die raketten. Dat werd weer beantwoord met een regen van raketten, in het wilde weg afgevuurd op Israel. En van Israëlische kant werd ook dat weer bestraft. En nu komen de bommen en raketten onophoudelijk aan weerszijden van de grens met Gaza neer.

Wie zegt dat Israel het sterkste en het beste leger heeft, zal ongetwijfeld gelijk hebben. Maar wie is verantwoordelijk dat die verdomde rotoorlog weer is opgelaaid? Had Israel alles maar moeten laten gebeuren en zich van de kaart moeten laten vegen, zoals Hamas gezworen heeft en steeds weer zweert te zullen doen? Israel heeft het recht - en de dure plicht - zich te verdedigen. Maar wil veel liever in vrede leven Zo niet Hamas. Ik noem hen met name omdat ik niet het risico wil lopen alle Arabieren onder één noemer te brengen. Israel heeft, ondanks alle ontkenningen van Arabische zijde en vanuit Nederland van EAJG, al veel opgegeven voor vrede....Er is daar al te veel onzin over te berde gebracht. Moet het land zichzelf maar opheffen dan?

Zojuist las ik het NOS- bericht: 'Kort nadat het luchtalarm was afgegaan in Jeruzalem, lieten Hamas-militanten in de Gazastrook weten dat een Kassam-raket was afgevuurd op de stad Jeruzalem'. Triomfantelijk... Maar dat kan geen Kassam-raket geweest zijn, die hebben geen bereik van 70 km, zover ligt Gaza maar van Jeruzalem... Dat moet dan waarschijnlijk een Iraanse Fajr-5-raket geweest zijn. Die hebben een groter bereik. Goddank geen gewonden en doden, maar het luchtalarm heeft wel duizenden mensen opgejaagd. Zowel Joodse als Arabische mensenkinderen, want die wonen daar ook.

Jeruzalem, de heiligste hoofdstad van de wereld, moet dus ook vernietigd worden, vindt Hamas. Zou dat Allah's wil echt zijn?? Ja... eh.... ze roepen bij elke inslag en bij elk geraakt doel en bij elke gewonde en dode toch dat het Allah's wil is? Hamas is trouwens een militante splintergroepering van de Moslimbroeders, voor wie dat nog niet wist. En lang niet alle Gazanen behoren bij Hamas.

En zo duurt het niet lang of deze oorlog is als een vuurzee over de regio uitgebreid. En dat voel ik, daar droom ik over, daar ben ik zo bang voor. Israel en Gaza en Syrië .... de ontstoken navel van de wereld.

Het beroerde is ook dat hier in Nederland mensen meejuichen over elke raket uit Gaza... Ongelooflijk, dat ze hun invloed gebruiken om de oorlog aan te moedigen, in plaats van hun energie te geven om die te beëindigen. Met geschreeuw en met fluitjes, gekocht en verspreid door Greetje D. proberen zij in Amsterdam een vreedzaam concert door Israëlische jonge mensen in uniform te verstoren. Dat heeft niets met verstand en goede wil voor Israel te maken, maar alleen met onverstand en anti-Joodse gevoelens. Walgelijk!! Dat de kranten hen beter horen dan het andere geluid van de echte Joodse mensen is beschamend, op z'n zachtst gezegd. 'Een Ander Joods Geluid' heeft weinig met Joods te maken naar mijn overtuiging.... Eerder met het tegendeel. Een Anti Joods Geluid dus. Zoals Anonymus... dat met weinig of geen kennis van zaken en geschiedenis hier in Nederland partij kiest voor Hamas. En een online kruistocht begint tegen Israel: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3348763/2012/11/16/Anonymous-begint-online-kruistocht-tegen-Israel.dhtml Gelukkig houdt de Nederlandse regering het hoofd koel: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3348653/2012/11/15/Hamas-schuld-aan-escalatie-Gaza.dhtml

Nee, dit verhaal is niet vrolijk en gaat niet de publiciteit in. Dit is mijn dagboek. Hier wil ik kwijt wat ik kwijt wil en moet... En dat is het bovenstaande. Voorlopig heb ik geen rust meer, net zomin als mensen in Israel en in Gaza rust vinden zolang dit verschrikkelijke voortduurt.

Ik ben een kind van de Tweede Wereldoorlog, ik ben dat gevoel niet vergeten.

Gelukkig gebeurden er in mijn kleine leven ook andere dingen. Een paar keer ben ik eruit geweest. En als de zon scheen zag ik die door het dunne gebladerte schijnen alsof ze door een dun gouden gordijn scheen.. Dat was vóór de eerste schoten vielen. Ik heb boodschappen gedaan waarmee ik voorlopig vooruit kan. En een grote pan moeders' soep kan koken. Ik heb de hele week afspraakjes gehad met allerlei mensen, en de woningcorporatie komt een nieuwe keuken aanleggen en de tegelzetter komt voor de kapotte tegeltjes in de badkamer. Er zijn voor mij persoonlijk dus prettige vooruitzichten. Maar dat kan het rotgevoel niet wegnemen. Zucht.

Mijn middagslaapje was wel plezierig. Een goede oude vriend, die al een paar jaar niet meer leeft, kwam in mijn droom op bezoek. En net als vanouds, zwierven we door de stad... Zwerven is er voor mij, en zeker voor hem, niet meer bij, maar in de droom kan alles.... Ik werd dus met een goed gevoel wakker. Ik had Ad weer eens gezien. Inmiddels is er wel een flinke verkoudheid opgekomen. Hopelijk wordt dat geen grieperigheid. Maar hoesten doe ik wel en teveel zakdoekjes gebruik ik ook... Zou dat overgaan voor ik een jongetje ben? ;-)