woensdag 15 december 2010

geef ons vrede!!

Geef ons vrede.
In mijn actieve tijd zongen we 'Dona nobis pacem', dat werd wereldwijd verstaan en meegezongen.

Zoals vaak heb ik vandaag ook radio 5 aanstaan.
En hoor: Geert Wilders vindt dat het Westen Iran preventief moet aanvallen.
De stelling van de dag van de EO was vandaag dan ook prompt: ' Het Westen moet preventief Iran aanvallen, is dat een goed idee?'
Zijn ze gek geworden daar om daar meteen op zo'n manier op in en mee om te gaan?!

Tot mijn grote ontzetting stemde75% van de radioluisteraars voor aanvallen.
Slechts 25% stemt daartegen.

De adem werd me benomen. Is de wereld, is dit land nou helemaal gek geworden? Willen ze zo graag een vernietigende oorlog meemaken?
Mensen die de laatste oorlog hebben meegemaakt zullen daar toch niet voor kiezen???
Wat denken ze wel dat er gebeuren zal als er een oorlog wordt uitgelokt door het Westen? Het allereerst zal Iran, samen met andere landen, Israel platbombarderen. Want in hun gedachtenwereld is het niet het Westen dat zoiets zal doen, maar zitten, net als voor de 2e Wereldoorlog, '' de Joden overal achter''.

Dat Job Cohen nu vindt dat Moslims de Joden van de 30-jaren zijn zal niet verhelen dat De Joden weer de schuld, de dupe en het slachtoffer zullen worden. Ergo, dat het land Israel van de kaart geveegd zal worden.

En dat het om luisteraars (veelal op leeftijd) van radio 5 gaat.....dan verwacht je toch meer geweten en hersens en geheugen over de 2e Wereldoorlog?

Maken alle oorlogsfilms op tv, alle documentaires, nog steeds niet duidelijk hoe verschrikkelijk oorlog is en dat je die z├ęker niet moet uitlokken, laat staan beginnen?!
Als er ooit weer oorlog komt zie ik het leven niet meer zitten..... Dat wil ik niet nog eens meemaken.

Als Wilders de macht heeft om mensen naar een oorlog te leiden is hij gevaarlijker dan Hitler. Want de tijden zijn veel gevaarlijk en dat zou hij moeten weten. Er zijn wapens die in staat zullen zijn bij gebruik de hele beschaving te gronde te richten, de natuur onherstelbare schade toe te brengen.... Er zijn wapens die in staat zijn gebouwen te sparen en mensen en masse te vernietigen. Een vlucht naar Mars zal er niet meer inzitten. Daarvoor is het dan te laat.
En hoe blijft Gaya, moeder Aarde dus, achter, na zoiets??
Wij, en zeker ikzelf, zullen dat niet meer meemaken, wees daar maar zeker van.