vrijdag 24 juni 2011

Voortzetting van Van alles wat.

Wat een blamage voor dit land… de risee van de Westerse en de Moslimwereld zijn we geworden.
Ik ontvang nieuwsbrieven uit Amerika, die sarcastisch doen over ' de dierenpartij van Holland' ..... Maar ze weten niet eens van het bestaan van de clown van de PVV, Dion Graus. Joodse mensen kijken een andere kant op en zetten het geluid af als hij zijn mond opendoet. Brrr... Ggrrr... Een man die, als je hem een vinger toesteekt, je hele arm neemt....

Door enerzijds binnen 24 uur vrijspraak te geven voor de man en zijn partij voor de onafgebroken serie xenofobische uitingen en anderzijds de keuze van onze regering de godsdienstbeleving van Moslims en Joden te knevelen door een verbod op ritueel slachten. Het tenzij….. maakt niets goed in de gevoelens van de mensen die er toch een verraad in zien aan de vrijheid van beleving van godsdienst. En het zal niets goedmaken in de praktijk…. Want Moslims willen, zeker voor het Offerfeest, een Halal geslacht dier op tafel en vlees kunnen weggeven aan familie en armere mensen, zoals dat voor hen ook al sinds honderden jaren gewoon is. Een soort kerstcadeautjes, maar dan anders…
In de beginjaren toen Turken en Marokkanen hier nog niet zo heel langen woonden, deden ze die Halalslacht ook zelf. Het was een goede zaak dat daarvoor in slachterijen mogelijkheden werden gegeven.
Want het is nou niet echt hygiënisch en voor de dieren soms vreselijk wat er in de badkamers en op de balkons gebeurde in die jaren.
En juist dat is door deze regering weer in de hand gewerkt met het verbod op ritueel slachten, tenzij…
Voor Joodse mensen is het een regelrechte ramp. Terwijl juist de Joodse rituele slacht minder narigheid voor dieren betekent dan de pin door de kop. En het vlees veel hygiënischer helemaal kan uitbloeden. Maar dat telt allemaal totaal niet voor de dierenpartij. Ik las dat er in het Tweede Kamer gebouw ook geen muizen meer gedood mogen worden. En dat er stevig tekeer is gegaan over het jaarlijkse bbq-feestje van de Tweede Kamerleden. Nou hoeft dat laatste van mij ook niet echt, maar de motivatie en de intonatie van de dames van de dierenpartij was wel even anders.

Ik houd er over op. Ik had veel werk gestoken in deze onderwerpen, ook naar de Tweede Kamer toe. Het heeft me allemaal heel veel energie en zenuwen gekost en het heeft niets uitgehaald. Mijn vertrouwen in de politiek, dat toch al op een laag pitje stond, is nu wel even helemaal verdwenen... het hoekie om, zeg maar.
Dit land is niet veilig meer voor elke inwoner. En zelfs dat niet. Je moet sterk en gezond zijn, een goede baan hebben en minstens zo blijven tot je 67 jaar bent. Anders ben je nog niet gelukkig...
Het klinkt allemaal heel negatief. Maar zo voel ik me dezer dagen. Ja, dank u, ik hoop ook dat dit nachtmerrieachtige gevoel gauw voorbij is.
Laat ik maar proberen over te gaan tot de dingen van de afgelopen dagen.

In elk geval heb ik die dagen heel veel gelopen.... elke dag geprobeerd de zwaarte in mijn hoofd te laten zakken naar mijn voeten. Aan de dikke enkels te zien lukte dat aardig. De kapper heeft er weer een net koppie opgezet en de bloemenmarkt heeft vandaag weer niets te bieden gehad voor mijn tuintje. Maar met dit weer heeft het eigenlijk niets extra's aan planten nodig. Alles groeit en bloeit en kleurt en geurt... Dat is meegenomen bij dit wispelturige weer. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zoals Johan Kruijff zo mooi heeft gezegd. Veel regen en zon en niet te lage temperaturen.... De vlinderstruik en de hortensia's staan er prachtig bij, nog even en de floxen gaan bloeien en geuren. Nee, daarover heb ik niets te klagen.

Deze week zijn Betty en ik naar het concert ter nagedachtenis van de overleden dirigent Yakov Kreizberg geweest. Veel te jong was hij. Jammerlijk, publiek en musici waren heel erg op hem gesteld. Maar de dirigent Haenchen, die dit concert dirigeerde deed het prachtig. We hebben genoten. Ik houd van Mahler en van Dvorak.... maar het pianoconcert van Schumann werd heel mooi gespeeld door Martin Helmchen.

Verder is de onvergelijkelijke sysop weer geweest voor het uploaden van dingen en de narigheid teniet doen van het blijven hangen van uitgaande mails. Die werden wel verzonden, maar kwamen niet in de verzonden map terecht, bleven hangen in de uitmap. Sysop heeft er uren aan gewerkt, een groepsgenoot heeft zijn zoon, ook een sysop, ingeschakeld....niets hielp. Tot ik aan de raad van mijn eigen onvergelijkelijke sysop dacht en mijn eigen 'verzonden' map maar eens ging schonen. Alles wat ik wilde bewaren in andere mapjes onderbrengen en de rest wegdoen.. En jawel hoor.... het euvel is verleden tijd. Hoera.... Alles komt weer op zijn plek terecht.

Ach, eigenlijk heb ik weinig fut om te schrijven...maar je moet het een beetje bijhouden hé.

Ik heb een nieuwe buurvrouw. Ze heeft twee hondjes, dat hoor ik in het voorbijgaan, maar ik heb ze nog niet gezien. Wel leuk, mijn buurman die verleden jaar gestorven is dus, had immers ook een hondje... Ik hoop dat ze zich gauw op haar gemak voelt hier. Je wordt met rust gelaten maar iedereen gaat vriendelijk met elkaar om. En als je hulp nodig hebt hoef je er maar om te vragen. Zoals verleden week weer gebleken is toen mijn Russische buurvrouw die overstroming had. En later toen de schadeformulieren moesten worden ingevuld.