zaterdag 2 juli 2011

weer weekend.

Dit was voor mij weer een dag van niks. Niks doen. Niks willen. Niks kunnen bedenken wat ik zou willen ook. Ondanks alle goede voornemens en een lijst van dingen die gedaan zouden moeten worden kwam er vandaag weer eens niets uit mijn handen. Heel gespannen en slaperig tegelijk. Het zal wel een oorzaak hebben.
Er moest wel nog een wasje opgehangen en een flinke vaat weggewerkt.
Toen de klok alweer over negenen aangaf heb ik eindelijk de energie kunnen opbrengen voor de bovenstaande karweitjes.
Op de tv hoor ik de nare stem van Pieter Lakeman weer snerpen. Hij zal heus wel heel veel weten over geld en pensioenen maar toch......
Laat ik maar eventjes niet over.0 politiek schrijven.

Maar goed, de week was verder goed.
Maandag was het Bettydag natuurlijk. Dat vertelde ik al.
Laten we het weer van 28 juni niet vergeten...Het KNMI had al lang vooruit gewaarschuwd voor noodweer, dus iedereen zat daarop te wachten. Toen het eenmaal losbarstte was dat voornamelijk in Brabant en met name in Vught is het bar en boos geweest. Daar stonden de kranten vol van, zelfs het Parool schreef erover.
Een klein stukje uit de email van mijn goede vriendin M. hierover:
'Een beetje verdwaasd, zo voel ik me nadat ik vanmorgen een rondje door de tuin heb gemaakt, de straat ben ik nog maar niet op gegaan, het regent nog steeds een beetje. Het is echt heel erg geweest, gisteravond. De krant staat er bol van, veel verhalen en foto's....., het centrum van het noodweer zou boven Vught-Den Bosch-Boxtel hebben gelegen. Ik stuur je een stukje krant door......Ik ben er wonderlijk goed van af gekomen, eerlijk gezegd. De tuin zit er behoorlijk aangeslagen uit, op het gras, het terras, de oprit en tussen de struiken ligt het vol grote stukken boom, echt flink dikke takken en onnoemelijk veel afgerukt blad. Grote dennennaalden zitten tegen de ruiten en de buitendeuren vastgeplakt. Het zal nog wel even duren voordat alles is opgeruimd en het er weer wat normaal uitziet.
Op drie plaatsen in huis trof ik waterplassen aan, in de kamer beneden, op de berging en in de douche, daar heeft dus het dak gelekt. Maar geen omgevallen boom door een ruit, gelukkig. En voor zover ik het kon zien ook geen afgewaaide dakpannen.
Tot zover dit eerste berichtje.'

Het bleek later dat Vught vol lag met omgewaaide bomen en grote takken. Op auto's en daken.... De stad heeft meer geleden dan de rest van het land en daar in andere delen van het land was het ook al erg. Het duurde lang voor de temperatuur ging zakken ook.... Onweer heb ik hier alleen 's nachts gehoord, daarna koelde het wel af. Maar in Vught was dat ook vreselijk.

We hebben in elk geval nu zoveel regen gehad de afgelopen weken dat het watertekort dat dreigde, is opgeheven. En de slangenwagen hoefde niet tevoorschijn te komen voor de algemene tuin, ik kon de afgelopen dagen volstaan met de gieter door mijn eigen tuintje te gaan.

de Openbaar Vervoer staking afgelopen woensdag kreeg me eindelijk weer in de benen. Want boodschappen moesten er wel gedaan worden. Dus ben ik weer met petje en karretje de bekende weg gegaan. Jammer genoeg liet ik bij Appie een koeltasje liggen dat ik er net gekocht had. En tot nu heb ik het niet kunnen ophalen, dus daar kan naar wuiven.... Een ander zal het harder nodig gehad hebben, denk ik maar.
En donderdag kon ik weer een lijstje maken van alles waar ik achteraan moest. Eerst met de tram een halte naar de apotheek mijn medicijnen en terug naar de tram voor een boodschap in de Reguliersbreestraat, via het Rembrandsplein weer op tram 9 naar de Weyttenbachstraat en daar een halte met lijn 7 mee, om bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis de Eerste Oosterparkstraat in te gaan.... die gezellige winkelstraat van allerlei kleine winkels buiten het grote circuit van de winkelketens om. Daar is de enige plek waar ik grote flessen Maya kan kopen...Voor onder de douche en voor na de douche en voor aan de wastafel en...... Een echte drogist met veel ouderwetse geuren en gezellige mensen. Terug met de tram had ik geen energie meer om dat nu verloren koeltasje te gaan ophalen.
Vrijdag, gisteren dus, kwam dochterlief. Ze was er al vroeg en heeft een heleboel papierwerk voor me uitgezocht en vernietigd. Twee vuilniszakken vol oud papier en dat betreft dan nog alleen maar de hangmappenkast. Maar het is een goed begin. Ze heeft zelfs overal de privé-gegevens afgescheurd en meegenomen voor verdere vernietiging.
Natuurlijk is ze blijven eten. Rösti met biefstuk en peertjes. Er bleef zelfs nog eten over...'-)
Ja, ze is mijn b.l.e.k.d.... mijn bijzonder lieve en knappe dochter. ;-)

Toch moet er ook nog wat politiek van mijn hart....

Afgelopen woensdag stond in de krant een nieuw voorstel van de PVV rechtstreeks aan minister Piet Hein Donner.
Nu was het een voorstel ook kleinkinderen van allochtonen (?) allochtoon te laten blijven. De derde generatie dus.
Volgens PVV-Kamerlid Joram van Klaveren zou dit nodig zijn om goed inzicht te krijgen in de voortgang van de integratie van deze generatie, bijvoorbeeld in de statistieken van het CBS. Tja, je moet wel met een goede reden komen nietwaar........

Of we het willen weten of niet, de Nazi's volgden dezelfde lijn en kwamen met eenzelfde voorstel een poosje na hun verbod op kosjer slachten, nu waar het Joden en Zigeuners betrof:
Een wetsvoorstel van 14 november 1935 luidde: Wie drie Joodse grootouders had zou voortaan als Joods beschouwd worden. Of als hij/zijbehoorde tot de Joodse gemeenschap en niet van Joodse bloede zou zijn. Later werd dit nog verfijnd....
En omdat buiten de Nationaal Socialisten zelf blijkbaar niemand het gevaar doorzag ging dit met weinig tegenstand door. We weten allemaal waar het toe leidde... Ik hoef niemand iets te vertellen.

Nu zijn het dus (vooral) mensen van niet-westerse afkomst die op deze manier apart gezet worden. Nadat hier nu eerst, net zoals in Duitsland indertijd, het kosjer slachten verboden gaat worden, en er een stemming virulent aan het worden is tegen de, ook rituele, besnijdenis van mannen. Zoals niet alleen bij Joodse mannen maar ook bij Moslimmannen de normaalste zaak is en voorgeschreven door de godsdienst zelf. En waarbij een stukje voorhuid wordt weggesneden als teken van het verbond tussen god en de mensen.

Anders dan de vrouwenbesnijdenis die echt verschrikkelijk en verminkend is, een puur culturele en sexuele achtergrond heeft en inderdaad verboden moet worden.

Er zijn partijen in de Tweede Kamer die mij en anderen steeds doen denken aan die angstige jaren van voor de oorlog....... al roepen ze nog zo hard dat dat niet zou mogen.