donderdag 2 februari 2012

Weer of geen weer en meer dan dat.

Ik waarschuw maar vast, ook dit blogje gaat over politiek. Je kunt nu nog weg hier. Het gaat zelfs over Duitse politiek.... toe maar ja.
Maar oké, als je verder wilt lezen:
Ik kreeg de nieuwsbrief van Elsevier van een goede vriend doorgestuurd. En die nieuwsbrief bevestigt onomwonden waar ik al zo lang, vanaf het begin eigenlijk al, tegen gewaarschuwd heb: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/329466/Duitse-regering-waarschuwt-tegen-gedachtegoed-Wilders.htm?rss=true
En dat komt nb van Elsevier...

Diezelfde nieuwsbrief had trouwens ook een poll waar mensen konden kiezen waarop de regering zonder meer zou moeten bezuinigen: 76% van degenen die de poll invulden koos voor bezuiniging op ambtenarensalarissen en uitkeringen. Maar ja, dit is wel Elsevier.... Al hoop ik vandaag dat alle politiek bewuste mensen hem lezen.

Het artikel in Elsevier liegt er niet om. Duitsland's regering vindt openlijk dat Wilders ideeëngoed de voedingsbodem is voor de Duitse Neonazi's. Het Duitse Ministerie van Justitie heeft zelfs een folder betaald over de gevaren van extreemrechts waarin Wilders en zijn islamkritische Duitse zusterpartij Die Freiheit worden genoemd. Waarom zijn we hier weer te laf om de dingen onder ogen te zien en te benoemen?
Zelfs een goede vriendin meent dat ik zulke dingen niet hardop mag zeggen laat staan schrijven. Dus ik ben blij dat Elsevier me hierin vóórgaat.
De afgelopen tijd is die beweging nogal door de mand gevallen en van mij mag de hele bodem uit die mand vallen. Ik zou sterkere woorden en uitdrukkingen willen gebruiken maar het artikel hierboven genoemd zegt voorlopig voldoende, hoop ik.
Ook de Noorse massamoordenaar Breivik met zijn verschrikkelijke nazistische ideeën heeft zich door Wilders laten inspireren, schreef hij zelf. En de PVV-voorzitter zelf heeft in Engeland de neonazistische partij van de UK toegesproken, las ik.
Welke democratische partij trouwens die als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer zit, zegt openlijk dat ze mazen in de wet zoekt om maar niet bekend te hoeven maken hoe ze aan haar geld komt??? Moeten ze geen voorbeeld geven voor Henk en Ingrid dat men zich aan de wet heeft te houden? Excuus, het is ook geen democratische partij, de PVV is officieel een stichting met een voorzitter, Een politieke beweging met alleen een voorzitter.
--
Het is wel echt stralend weer momenteel. Ik werd hevig verblind door de zon toen ik vanmiddag buiten was. En dat vond ik vandaag helemaal niet erg. ;-) Het is zo lang grijs en duister geweest dat ik me soms in het enge bos van Marten Toonder waande.
Het is wel koud ja, maar zonder wind goed te doen. De snijdende wind die gisteren de stad teisterde was vandaag gelukkig gaan liggen.
De gracht ligt al grotendeels dicht. Vermoedelijk wil 'men' ook dat de grachten bevriezen. Want ik zie ook geen rondvaart- of andere boten. Waar de watervogels gebleven zijn?
In mijn tuin heb ik overal pinda's met en zonder dop opgehangen, vetbolletjes, appeltjes en fijner strooizaad. Er zijn niet veel mezen momenteel aan het fourageren....
De vliegende ratten (de straatduiven dus) zijn er wel altijd als eerste bij om brood en strooizaad weg te halen dat ik voor de musjes op de grond strooi. Een half uurtje geleden zat er gelukkig weer eens een Vlaamse gaai bij de doppinda's, maar hij of zij liet zich wegjagen door zo'n groene halsbandparkiet. Hier vlakbij is Artis.... waarom gaan die parkieten daar niet lekker heen als het zo koud is?!
Ik moest er wel uit vandaag.... eerst naar de looptherapie. Dat gaat lekker, al gaat het met pasjes tegelijk. Maar ik merk wel dat de conditie verbetert. Nu de aderen nog.
En nadat ik een uurtje was bijgekomen ook even naar de bakker gegaan, genoeg brood in de diepvries voor de komende dagen.
Want er is voor morgen sneeuw voorspeld. 3 tot 6 cm zegt weer-on-line. Volgens het KNMI zelf alleen morgen dus. Daarna weer een week kou. Een einde is nog niet met zekerheid in zicht voor wat de kou betreft.
De sneeuwklokjes en een enkel krokusjes dat ik al zag liggen plat.... hebben het niet gered tegen dit Hollandse weer...
Maar ééns.... ééns komt weer de dag dat we allerlei bloemetjes begroeten, dat de vogeltjes fluiten dat het een lieve lust is en dat het zonnetje haar warmte weer verspreid...
Heus waar. Het is een kwestie van uitzitten. ;-)