zondag 15 februari 2009

De 15e februari 2009 is het vandaag.

Wat heb ik de afgelopen dagen uitgevoerd?
Vrijdag de 13e in elk geval niet veel. Voelde me ook niet optimaal en heb het grootste deel van de dag zitten lezen. Van een lieve vriendin in Nieuwegein heb ik twee boeken te leen. Van de schrijver John H. de Bye.
Over de genealogie en de geschiedenis van Portugese Joden in Suriname. De Bye geeft geen droge opsommingen, hij heeft er spannende romans van gemaakt, die de waarheid zoveel mogelijk benaderen. Hij is naast een goed schrijver en onderzoeker ook een geacht chirurg, die na zijn opleiding in Nederland terugging naar zijn eigen land Suriname. Ik moet zeggen dat ik over het eerste boek ‘Ter dood veroordeeld’ eigenlijk te lang heb gedaan, behalve het laatste stuk, waarin geen happy ending, maar moord en doodvonnissen de hele familie uit elkaar doen vallen. Het tweede boek, genaamd: ‘Geloof, hoop en liefde’, ligt klaar, maar ik ben nog niet veel verder gekomen dan het voorwoord.
Daarnaast en daardoor heb ik weer een stapel kranten liggen die nog gelezen moeten worden.
Dat was vrijdag de 13e. Het is maar dat je het weet, maar 13 maart valt dit jaar ook op vrijdag. Gelukkig degene voor wie vrijdag de 13e een geluksdag is. ;-)

De zaterdag, de 14e, Valentijnsdag, gaf weer mooi weer in de middag. Wat een raar land is dit toch hè. In augustus ben je gewend dat de middag regens brengt en de ochtenden nog mooi zijn. Maar in februari? Enfin, zaterdag was in elk geval redelijk weer en ik ben er dan ook even uitgeweest voor hoognodige zaken, waar ik, ook door de ziekte van mijn buurman, maar niet aan toekwam.
Dus op naar de Ferdinand Bolstraat, ook weer een gezellige winkelstraat. Ik kocht daar o.a. twee platte Turkse broden. Dat is heerlijk luchtig en puur brood.
En na daar het nodige gekocht te hebben, via de Gerard Doustraat, waar winkeltjes zijn die ik niet kende, even een stuk Albert Cuypmarkt op. Of liever àf, want via dat stuk markt weer terug naar de Ferd. Bolstraat. Met mijn rugzak vol boodschappen, o.a. 2 kg. fruit dus, naar de tramhalte, richting Centraal Station. Onderweg kon ik overstappen op mijn eigen tram.
Zit ik in de tram, belt die Bijzonder Lieve en Knappe Dochter van me op mijn mobieltje…: Ze kwam net van de Albert Cuypmarkt en wilde op de tram stappen en naar me toe komen…. Wel heb je ooit! Ik zat dus in de tram vóór haar.
We spraken af bij de overstaphalte. En het weerzien was, zoals altijd, heel fijn. We zijn samen naar mijn huisje gegaan en zij heeft weer veel werk gehad aan het instellen van wat tooltjes, zeg maar, op mijn computer. Ik heb ook de ‘warme donkerbruine stem’ weer terug, die aankondigt dat er email binnen is. Die was ik weer even kwijt.
In de keuken zijn de kapotte lampen door haar van het plafond gehaald, zodat ik weet welke lampen ik daar weer moet kopen. 2 x 30 Watt tl-lampen dus, want ik houd van veel licht. Heb ik nodig als eh…. Water of koffie…

Tenslotte zijn we gaan eten in het verpleeghuis aan de overkant, het Sarphatihuis, waar ze een goede maaltijd tegen kleine prijsjes serveren in het restaurant. En dáár kwam de volgende verrassing voorbij. Mijn ‘stiefbroer’ die er op bezoek ging. Fijn om hem nog even te ontmoeten.

Na de koffie thuis ging dochterlief weer naar haar eigen huis. En maakte ik de dag af met nog wat mailtjes en schrijfwerk. Waar ik met genoegen elk inkomend mailtje ontving met gelukkig weer mijn mooie donkerbruine stem…

Vandaag, zondag, was weer een ouderwetse druilerige en natte dag.
Maar de onrust sloeg toe, want er moést kattenvoer gehaald worden. De eerstkomende dagen kom ik daar weer niet toe. Maar echt zin om eruit te gaan?
Enfin, omdat ik er tòch uitmoest, maar (sorry, ik moest er even tussenuit, op Animal Planet was een heel ontroerend filmpje over een kat die uit een hoge boom viel, maar wonder boven wonder niet gewond was) meteen naar het Centraal Station, bij drogisterij ‘Erica’ haverzemelen gehaald voor de goede spijsvertering ;-), en verder elke A.H.-to go aangedaan om aan kattenvoer te komen. Die Albert Hein – to-go winkeltjes heb je hier overal in de binnenstad, voor de direct nodige boodschapjes, een belegd broodje of een kop koffie… Maar huisdieren, nee, daar wordt geen rekening mee gehouden. Dus na vier to-go winkels te hebben aangedaan toch maar een voorraadje kattenvoer bij mijn eigen grote Albert Hein gehaald. Ik was heel blij dat ik weer thuis was. Wat een … eh… Hollands weer was het weer weer…. Bah. Mijn kletsnatte jas en hoedje maar in de warme badkamer gehangen en gauw wat warms genomen om bij te komen.
Nah, dit weekend is ook weer voorbij. Het is hier 0.00 uur, dus tegen dat dit op de blog staat, is het weer de 16e februari. Kijk dus niet wat er onder mijn blogje staat, want die tijd klopt dus nog steeds niet…