zaterdag 30 augustus 2008

Vervelende ‘anonieme’ commentaartjes

Vanmorgen kwamen er een paar misselijke mailtjes binnen, die z.g. anoniem geplaatst waren onder sommige blogjes van me. Deze commentaartjes zijn zo geplaatst dat iedereen ze kan meelezen. Eén commentaar heb ik, met het betreffende blogje, maar verwijderd, want ook het blogje zelf deed er niet meer toe. En was al een paar maanden oud.

Ik zou de ‘anonieme’ schrijfster willen vragen, om, als mijn dagboek haar niet aanstaat, het dan ook maar niet te lezen, maar haar vervelende commentaar voor zich te houden. Wie mijn dagboekje kan en wil lezen doet dat niet om negatieve commentaartjes te kunnen deponeren.
Ik vind dit beneden alle peil.
Wel vraag ik me nu af: zal ik het verwijderen of zal ik het laten staan en haar te kijk zetten voor alle positieve en goedwillende lezers? Voorlopig maar even het laatste… Commentaar terug geef ik niet nee.

Vrijdag niet geschreven. Terwijl ik er toch wel uitgeweest ben. Maar alleen naar de fysiotherapeut. Daarna was ik te moe voor wat dan ook. En heb de rest van de dag verlummeld.
Gisteren was, denk ik, een kennismakingsdag voor de nieuwe studenten van de Universiteit van Amsterdam, ofwel de UvA. De hele wijk was vol jongelui. Uit Verzorgingshuis de Wittenberg kwamen net, toen ik langsliep een heleboel jonge mensen naar buiten. Ik was natuurlijk nieuwsgierig en vroeg waarvoor ze daar waren. Inderdaad, ze hadden een dag gewerkt in de verzorging in het kader van kennismaking met Amsterdam. Ik wenste ze geluk en sprak de hoop uit dat ze t.z.t. ook vrijwilliger zouden worden in de verzorgingshuizen in de buurt. Was even een leuke ontmoeting met zo’n groep.

Vandaag, een stralende zaterdag, eind augustus en ik pak mijn boodschappenwagentje om de stad in te gaan. Dun jasje met veel zakken aan, rugzak om…. Ojé, dat valt tegen. Het is op de Albert Cuyp loeiheet… en ik stop onderweg om de inhoud van mijn zakken over te doen in de zakken van rugzak en wagentje. En mijn jasje in de tas. Over een volle drukke markt in die hitte (Hollanders klagen altijd over het weer….schreef ik een poos geleden)
Ook de trams waren overvol, het leek wel of alle Amsterdammers naar de Uitmarkt en naar de Warenmarkt gingen. De toeristen waren dit keer voor een groot deel Spaans-sprekend. Ik vind het altijd leuk om waar te nemen waar het merendeel van de toeristen vandaan schijnt te komen. Verleden week hadden we heel veel Engelse jongeren. Was er een voetbalwedstrijd of zo?
Ik heb, in navolging van anderen, mijn karretje volgeladen met fruit. Er zijn nog alle soorten pruimen, er zijn nog kersen, en er waren warempel nog wilde perziken. Ik wilde dat ik anderen kon laten meeproeven daarvan…Er zijn gelukkig nog buren.


Inmiddels is het avond geworden. Buurman wilde me graag laten ‘meegenieten’ van een Duitse show. Om hem een genoegen te doen ben ik maar even gaan kijken, maar al gauw zat ik te zappen. Nederland had dit keer interessanter programma’s te bieden.. Toch, raar is dat, weet ik niet precies wat me vanavond geboeid heeft op tv. Guzman, conferencier, vanuit Tilburg? Een tijdje wel….Leuke jongen hoor, maar het kon me ook niet blijven boeien. Dan maar vast de weekendkranten. Parool kan naar Frans, AD heb ik bijna uit. Voor morgen dus nog de Volkskrant en de NRC.. Lekker hoor, zo’n burensysteem van eentje op eigen abonnement en de andere kranten steeds na lezing aan elkaar doorgeven.

Verder heb ik echt even geen inspiratie en laat ik er dus maar mee ophouden voor vandaag..